Zemei garām palidos asteroīds trīs zilo vaļu izmērā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Asteroīds. Ilustratīvs attēls
Asteroīds. Ilustratīvs attēls Foto: AFP / Scanpix

NASA ziņo, ka 6. jūnijā Zemei ar vairāk nekā 26 tūkstošus kilometru stundā lielu ātrumu garām patrauksies asteroīds trīs zilo vaļu izmērā.

Asteroīda oficiālais nosaukums ir “2021 GT2”. Paredzēts, ka Zemei garām tas palidos 3,5 miljonu kilometru lielā attālumā, mūsu eksistencei nekādus draudus neradot.

Pirmo reizi šo relatīvi apjomīgo asteroīdu astronomi pamanīja pagājušajā gadā. Lai arī tas šķiet liels (37 līdz 83 metru plats), tomēr ne pietiekami, lai to uzskatītu par Zemei bīstamo asteroīdu, vēstīts izdevumā "Live Science".

Šis asteroīds apriņķo Sauli tuvāk nekā Zeme, un tā orbīta šķērso Zemes orbītu. Astronomiem ir zināmi vairāk nekā 1800 tāda veida asteroīdi, no kuriem daudzi tiek uzskatīti par Zemei potenciāli bīstamiem.

Pēc 6. jūnija nākamreiz Zemei tas pietuvosies 2034. gada 26. janvārī, kad tuvākajā punktā atradīsies 14,5 miljonu kilometru attālumā.

Asteroīds tiek uzskatīts par Zemei tuvo objektu. NASA novēro desmitiem tūkstošus tāda veida objektus, aprēķinot to trajektoriju pat simtiem gadu tālā nākotnē. Pašlaik astronomi uzskata, ka nepastāv neviens Zemei tuvais asteroīds, kas varētu apdraudēt mūsu planētu.

Tajā pašā laikā astronomi brīdina, ka šādu asteroīdu trajektorija var negaidīti mainīties, ja, piemēram, tas saduras ar lielākiem objektiem mūsu Saules sistēmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu