"Valsts nekustamie īpašumi" ar Šķēles un Šlesera ģimenēm saistītam uzņēmumam pārdevuši zemesgabalu Andrejsalā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) 9,3 hektārus lielu zemesgabalu Andrejsalā, Andrejostas ielā 17, pārdevusi par 5,8 miljoniem eiro uz nomaksu ar politiķa Aināra Šlesera (LPV) un ekspolitiķa Andra Šķēles ģimenēm saistītajai SIA "IB nekustamo īpašumu pakalpojumi" (IBNĪP).

IBNĪP kā uz zemesgabala esošo būvju īpašniecei bija pirmpirkuma tiesības uz zemi, aģentūru LETA informēja VNĪ izpilddirektors Ojārs Valkers.

Zemesgabala nosacītā cena - 5,8 miljoni eiro - apstiprināta martā, pamatojoties uz nekustamo īpašumu kompānijas SIA "Latio" veikto atzinumu. Nomaksas pirkuma līgums par 93 175 kvadrātmetru plašo zemesgabalu noslēgts maijā.

Pirms līguma slēgšanas VNĪ saņēmusi avansu 10% apmērā jeb 580 000 eiro, un līgums paredz atlikušās darījuma summas nomaksu piecu gadu laikā.

VNĪ uzsver, ka atbilstoši Latvijā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem valstij piederošu zemesgabalu var pārdot tikai zemesgrāmatā ierakstītas būvju īpašniekam - pirmpirkuma tiesīgajai personai. Zemesgabalam Andrejostas ielā 17 tādas bija IBNĪP un Rīgas brīvostas pārvalde, kas no šīm tiesībām atteicās.

Zemesgabals VNĪ pārvaldīšanā tika nodots 2016.gada septembrī, tā kadastrālā vērtība ir 1 112 935 eiro. Uz zemesgabala atrodas 10 būves, kas ierakstītas zemesgrāmatā uz IBNĪP vārda, kā arī piecas zemesgrāmatā neierakstītas inženierbūves.

Ierosinājumu par zemes atpirkšanu IBNĪP iesniedza jau 2017.gada janvārī, bet šogad februārī lūdza VNĪ šo procesu pasteidzināt.

IBNĪP reģistrēta 2013.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 783 000 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Jaunrīgas attīstības uzņēmums" (JAU), kas pastarpināti vienādās daļās pieder ir SIA "Regma 100" un SIA "Inpo 21". Savukārt "Regma 100" pastarpināti pieder Edvardam Šleseram (45%), Inesei Šleserei (45%) un Ričardam Šleseram (10%), bet "Inpo 21" - Kristiānai Lībanei-Šķēlei (30), Anetei Šķēlei-Pētersonei (25%), Madarai Šķēlei-Dupatei (25%), Edgaram Šķenderim (10%) un Ivetai Smilgai-Krongornei (10%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu