ES piemērojusi sankcijas Krievijas armijas komandieriem, kuru vadībā pastrādātas zvērības Bučā un Mariupolē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Buča, 4. aprīlis
Buča, 4. aprīlis Foto: Carol Guzy

Eiropas Savienība (ES) sestās sankciju paketes ietvaros piemērojusi sankcijas Bučas un Mariupoles "miesniekiem" - Krievijas armijas komandieriem, kuru vadībā pastrādātas zvērības Ukrainā.

Sankcijas piemērotas arī bijušajai krievu olimpiskajai čempionei mākslas vingrošanā Aļinai Kabajevai, kurai, kā tiek uzskatīts, ir Krievijas diktatora Vladimira Putina konkubīne.

Sankcijām pakļauta arī Kremļa preses pārstāvja Dmitrija Peskova sieva un bērni.

ES publiskojusi sarakstu ar vēl 65 cilvēku vārdiem, kam piemērotas sankcijas saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Sestā sankciju pakete ietver arī aizliegumu pirkt un importēt Krievijas jēlnaftu un vairākus naftas produktus un bankas "Sberbank" atslēgšanu no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT, kā arī virkni citu pasākumu.

Sankcijām pakļauto 65 personu vidū ir Azatbeks Omurbekovs, kurš komandēja Krievijas karavīrus, kuri slepkavoja, izvaroja un spīdzināja civiliedzīvotājus Bučā, un Mihails Mizincevs, ģenerālis, kurš pārraudzīja Mariupoles aplenkumu un bombardēšanu, kurā nogalināti tūkstošiem pilsētas iedzīvotāju. Krievijas karaspēka īstenotajos uzbrukumos tika sagrauts Mariupoles dzemdību nams un teātris, nogalinot simtiem bērnu, norāda ES.

Sankcijas piemērotas arī Arkādijam Voložam, kurš nekavējoties atkāpās no Krievijas interneta uzņēmuma "Yandex" vadītāja amata. "Yandex" akcionāru vidū ir "Sberbank" un citas Krievijas valstij piederošas bankas.

ES norāda, ka "Yandex" atbalsta Kremļa skatījumu uz lietām un samazina redzamību saturam, kas ir pret Kremli kritisks, tai skaitā informāciju par karu Ukrainā.

Kopumā ES sankciju sarakstā ir jau vairāk nekā 1100 vārdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu