Krievija draud anulēt vīzas ASV žurnālistiem

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Krievijas Ārlietu ministrija pirmdien izsaukusi ASV mediju pārstāvjus, lai brīdinātu, ka viņu akreditācijas un vīzas var tikt anulētas, ja Vašingtona neatvieglos pasākumus, kas ASV ierobežo Krievijas žurnālistus.

"Ja mūsu žurnālistu tiesības netiks atjaunotas un Krievijas medijiem netiks atjaunotas to tiesības, šie paši pasākumi skars arī jūs," brīdināja ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova.

Ārvalstu žurnālistiem Krievijā vīzas un akreditācijas tiek atjaunotas tikai uz trīs mēnešu periodu.

Kopš 24.februāra, kad Krievija sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, Rietumi noteikuši Krievijai bezprecedenta sankcijas, cita starpā vēršoties arī pret Kremļa propagandas medijiem.

ASV kabeļtelevīzijas atteikušās no Kremļa propagandas kanāla RT, pret vairākiem Maskavas telekanāliem vērstas ASV sankcijas, arī tīmekļa platforma "YouTube" nobloķējusi vairākus oficiālos Krievijas kanālus, ieskaitot kanālu, kas iepriekš translēja Zaharovas iknedēļas brīfingus.

Daudzi ārvalstu mediji Krievijā darbību ierobežojuši vai apturējuši, pēc tam kad martā tur tika pieņemts likums, kas paredz līdz 15 gadiem cietumā par armijas "diskreditāciju".

Krievijas valdība likusi slēgt Kanādas raidsabiedrības CBC un Vācijas raidsabiedrības "Deutsche Welle" Maskavas birojus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu