Okupantu pieminekļa demontāžai saziedoti jau vairāk nekā 267 tūkstoši eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pārdaugavā esošā padomju pieminekļa nojaukšanai līdz 7. jūnija pusdienlaikam saziedoti jau vairāk nekā 267 626,01 eiro, ko atvēlējuši vairāk nekā 17935 ziedotāji.

Atgādinām, ka ziedojumu vākšana "okupācijas pieminekļa" nojaukšanai portālā "Ziedot.lv" tika sākta 11. maija vakarā.

Kā novēroja portāls TVNET, ziedotāji bijuši radoši, norādot, ka ziedojumus veicis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, taktiskie droni "E.M. Bayrahtar", "Azov", kā arī Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs, "Latvijas Orku savienība", Ušakova kaķis, Pumpura Lāčplēsis, Rainis un Aspazija, Kaujas Baložu apvienība, bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, Ādolfs Hitlers, Krievijas vēstniecība Rīgā un citi.

Saeima 12. maija galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, ar ko tiek atcelti juridiskie šķēršļi Pārdaugavā, Uzvaras parkā, esošā padomju pieminekļa nojaukšanai.

Savukārt 25. maijā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē tika atbalstīts likumprojekts "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā", kas paredz to, ka Uzvaras parkā esošais piemineklis Rīgas pašvaldībai būs jādemontē līdz 15.novembrim.

Jautājums par pieminekļa nojaukšanu īpaši aktualizējās pēc Krievijas sāktā kara pret Ukrainu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu