Mišels apsūdz Krieviju pārtikas krīzes izraisīšanā; Krievijas vēstnieks ANO pamet telpu

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas vēstnieks ANO pameta ANO Drošības padomes sanāksmi pēc tam, kad Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels apsūdzēja Krieviju globāla mēroga pārtikas krīzes izraisīšanā, vēsta raidorganizācija BBC.

Mišels norādīja, ka Krievija izmanto pārtikas krājumus kā "neredzamu raķeti" pret attīstības valstīm, dzenot to iedzīvotājus nabadzībā.

"Krievijas Federācijas vēstnieka kungs, būsim atklāti - Kremlis pārtikas krājumus izmanto kā neredzamu raķeti pret jaunattīstības valstīm," teica Mišels. "Krievijas kara dramatiskās sekas skar visu pasauli. Tā rezultātā paaugstinās pārtikas cenas, cilvēki nonāk nabadzībā un tiek destabilizēti veseli reģioni. Krievija ir vienīgā atbildīgā par šo pārtikas krīzi."

Mišels piebilda, ka pats savām acīm esot redzējis miljoniem tonnu graudu, ko Krievijas īstenotās jūras blokādes dēļ nav iespējams izvest no Odesas ostas. Eiropadomes priekšsēdētājs arī apsūdzēja Krieviju labības zagšanā no Ukrainas un sējas traucēšanā.

Krievijas pilnvarotais vēstnieks ANO Vasilijs Nebenzja izgāja no telpas.

"Jūs drīkstat pamest telpu. Varbūt tā ir vieglāk - neklausīties patiesību," teica Mišels, Nebenzjam aizejot.

Vēlāk Nebenzja aģentūras "Reuters" žurnālistiem teica, ka neesot varējis palikt sanāksmē tāpēc, ka "Šarls Mišels bija atnācis izplatīt melus".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu