Saseksas hercogi aizlido "krievu oligarhu" stilā, nesagaidot platīna jubilejas noslēgumu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sipa/Scanpix, Shutterstock

Harijs un Megana tabloīdos apsūdzēti “milzīgā liekulībā” pēc tam, kad viņi ar “Krievijas oligarhu stila” privāto lidmašīnu no karalienes platīna jubilejas aizlidojuši uz Kaliforniju.

Lai gan abi sludina ekoloģisko dzīvesveidu, hercogi kopā ar bērniem devās projām no Londonas ar degvielu rijošu Bombardier Global 6000. Turklāt viņi  pat nesagaidīja platīna jubilejas grandiozo noslēgumu. 

Bombardier ir īpaši lielu attālumu 13 pasažieru privātā lidmašīna, kura var nolidot vairāk nekā 9600 kilometru bez apstāšanās.

Eksperti uzskata, ka 187 473,60 eiro vērtā lidojuma rezultātā tika izdalīts desmit reizes vairāk oglekļa nekā tad, ja Saseksas iedzīvotāji būtu veikuši komerciālu lidojumu.

Saskaņā ar čārterreisu nodrošinātāja Paramount Business Jets datiem, karaliskā pāra lidojums no Fārnboro uz Santabarbaru atmosfērā izlaidis gandrīz 60 tonnas oglekļa dioksīda.

Saskaņā ar Parīzes nolīguma mērķi noturēt globālo sasilšanu zem 2 ºC, katra cilvēka oglekļa budžets nedrīkst pārsniegt 2,1 tonnu gadā – tas nozīmē, ka Harijs un Megana to pārsniedza gandrīz 15 reizes tikai viena lidojuma laikā.

Tā kā Harijs un Megana arī ielidoja Lielbritānijā ar privātu lidmašīnu un pieņemot, ka tā bija viena un tā pati lidmašīna, viņu kopējais ceļojums gandrīz 30 reizes pārsniedz gada limitu.

Salīdzinājumam, oglekļa emisiju reitings lidojumiem no Hītrovas uz Losandželosu ekonomiskās klases sēdeklī komerciālā lidmašīnā ir 1,4 tonnas, saskaņā ar klimata konsultāciju uzņēmuma Cube6 datiem.

Reaktīvo lidmašīnu tips jau iepriekš bijis saistīts ar vairākiem Krievijas uzņēmējiem, tostarp Romānu Abramoviču un Farkhadu Ahmedovu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu