Gendelei apstiprināts Saeimas deputātes mandāts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāja Alīna Gendele tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Melngalvju namā.
Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāja Alīna Gendele tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Melngalvju namā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeima šodien, 9. jūnijā, Ludzas novada domes deputātei Alīnai Gendelei apstiprināja deputātes mandātu.

Vaicāta, ko viņa līdz oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām plāno paveikt parlamentā vai kādus jautājumus aktualizēt, politiķe sacīja, ka "tagad būtu nekorekti izteikt skaļas frāzes, jo apzinos īso brīdi līdz vēlēšanām".

"Apzinos, ka Saeimas deputātes darbs ir izaicinājums. Esmu izkristalizējusi trīs atslēgvārdus, kas mani raksturo - labestība, godīgums un pienākums. Redzu pienākumu pret saviem vēlētājiem. Mans uzdevums bija atbalstīt šo sarakstu, un cilvēki, mani atbalstot, no piektās vietas izvirzīja uz otro vietu sarakstā," aģentūrai LETA sacīja Gendele.

Jaunapstiprinātā deputāte iekļausies Latgales apakškomisijas un Valsts pārvaldes un pašvaldību apakškomisijas darbā, kur izmantošot pieredzi no Ludzas novada un skolas vadīšanas. Gendele strādās "Jaunās vienotības" frakcijā.

Gendele vēl neatklāja, vai kandidēs 14.Saeimas vēlēšanās, jo 1.jūlijā viņas pārstāvētā Latgales partija, kas iepriekšējās vēlēšanās sadarbojās ar "Jauno vienotību", sanāks kongresā un spriedīs par sadarbības jautājumiem.

Atgriezties Ludzas novada domē kā deputātei pēc 13.Saeimas deputātes pilnvaru termiņa beigām viņai vairs nebūs iespējas. Rēzeknes novada domei būšot jāmeklē arī jauns Kaunatas vidusskolas direktors.

Gendele ieņems notiesājoša sprieduma spēkā stāšanās rezultātā amatu zaudējušā deputāta Alda Adamoviča (JV) vietu parlamentā.

Gendele ir Kaunatas vidusskolas direktore, Ludzas novada domes deputāte, Ludzas Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas Romas katoļu draudzes revīzijas komisijas locekle un Latgales partijas valdes locekle. Gendele bijusi arī Ludzas novada domes priekšsēdētāja.

Adamovičš tika sodīts par krāpšanu ar īrētā dzīvokļa kompensācijām un dienesta viltojumu. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2021.gada augustā Adamovičam par transporta un dzīvojamo telpu īres kompensāciju izkrāpšanu piesprieda 6000 eiro lielu naudas sodu. Tiesa piemēroja arī liegumu uz gadu un vienu mēnesi ieņemt Saeimas deputāta amatu.

Adamovičs spriedumu pārsūdzēja, bet nākamās tiesas instances spriedumu atstāja negrozītu.

Politiķis nepiekrita celtajai apsūdzībai, apgalvojot, ka nav neko izkrāpis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu