Sāksies ASV Kongresa komitejas publiskā noklausīšanās Kapitolija grautiņu lietā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien, 9.jūnijā Vašingtonā sāksies publiskā noklausīšanās par 2021. gada 6. janvārī notikušo bijušā prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju iebrukumu Kapitolijā un notikumiem, kas līdz tam noveda, ziņo laikraksts “The New York Times”.

Lai Kapitolija grautiņus izmeklētu, tika izveidota speciāla Kongresa komiteja, kas pavadīja pēdējos 11 mēnešus, iztaujājot simtiem aculiecinieku, analizējot neskaitāmus video un dokumentus.

Noklausīšanās turpināsies visa jūnija garumā un tiks pārraidīta visos galvenajos televīzijas ziņu kanālos, izņemot "Fox News", kas ir zināms kā kaismīgs Trampa atbalstītājs.

Noklausīšanās mērķis ir “nodrošināt Amerikas iedzīvotājiem kopsavilkumu par koordinētajiem centieniem atcelt 2020. gada prezidenta vēlēšanu rezultātus un novērst varas nodošanu,” teikts ASV Kongresa paziņojumā.

Gaidāms, ka noklausīšanās koncentrēsies uz tādām problēmām, kā, piemēram, Donalda Trampa mēģinājumiem pārliecināt bijušo viceprezidentu Maiku Pensu kavēt vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu, kā arī Trampa iedrošinājumu saviem atbalstītājiem, tai skaitā galēji labējai neonacistu organizācijai “Proud boys,” doties uz Vašingtonu, lai piedalītos 6. janvāra mītiņā, kam sekoja iebrukums Kapitolija ēkā.

2021. gada janvārī Vašingtonā vairāki simti Trampa atbalstītāji iebruka Kapitolija ēkā, kurā bija sapulcējies Kongress, lai apstiprinātu Džo Baidena uzvaru prezidenta vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu