Levits ticies ar Baltkrievijas demokrātisko spēku līderi Svjatlanu Cihanousku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits un Baltkrievijas nacionālā līdere Svjatlana Cihanouska tikšanās laikā Rīgas pilī.
Valsts prezidents Egils Levits un Baltkrievijas nacionālā līdere Svjatlana Cihanouska tikšanās laikā Rīgas pilī. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvija atbalsta Baltkrievijas tautas nākotni demokrātisko Eiropas valstu saimē, uzsver Latvijas prezidents Egils Leivts.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Baltkrievijas demokrātisko spēku līderi Svjatlanu Cihanousku, uzsverot Latvijas atbalstu Baltijas tautas nākotnei demokrātisko Eiropas valstu saimē.

"Baltkrievija ir nākotnes Eiropas sastāvdaļa. Ir jāturpina atbalstīt Baltkrievijas pilsonisko sabiedrību un jāveicina arī baltkrievu emigrācijas konsolidācija ārpus Baltkrievijas, lai tā varētu atbalstīt cīņu pret režīmu," pauž prezidents.

Pēc Valsts prezidenta kancelejas sniegtās informācijas, Cihanouska uzsvēra, ka Latvija ir Baltkrievijas tautas draugs, uz ko prezidents apliecinājis, ka Latvija turpinās atbalsta politiku un cīnīsies kopā ar baltkrievu opozīciju par demokrātiju visā Eiropā, kas ietver arī Baltkrieviju.

Valsts prezidents akcentē, ka Eiropas Savienībai ir jāturpina un jāpastiprina stingras sankcijas pret Aleksandra Lukašenkas režīmu, kas kopā ar Krieviju īsteno noziedzīgo karu Ukrainā. Tāpat visos starptautiskajos forumos Latvija arī izsaka nosodījumu par brutālo opozīcijas vajāšanu un ieslodzīšanu Baltkrievijā.

Valsts prezidents un Cihanouska pārrunāja Baltkrievijas opozīcijas cīņu pret Lukašenkas režīmu Baltkrievijā, kā arī Baltkrievijas pilsoniskās sabiedrības apvienošanās procesu pasaulē.

Levits atzīmēja Latvijas pieredzi padomju okupācijas laikā, kad emigrācijas sabiedrība visā pasaulē uzturēja starptautiskā apritē Latvijas okupācijas neatzīšanas politiku un koordinēja pilsoniskos centienus Pasaules brīvo latviešu apvienībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu