LZP atbalsta partiju apvienības veidošanu ar LRA un LP

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Zaļās partijas valdes loceklis un ģenerālsekretārs Pēteris Dimants piedalās Latvijas Zaļās partijas ārkārtas kongresā , kurā plānots pieņemt lēmumu par pievienošanos topošajam LZP, LRA, Liepājas partijas un Ulda Pīlēna biedrības apvienotajam sarakstam 14.Saeimas vēlēšanām.
Latvijas Zaļās partijas valdes loceklis un ģenerālsekretārs Pēteris Dimants piedalās Latvijas Zaļās partijas ārkārtas kongresā , kurā plānots pieņemt lēmumu par pievienošanos topošajam LZP, LRA, Liepājas partijas un Ulda Pīlēna biedrības apvienotajam sarakstam 14.Saeimas vēlēšanām. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Zaļā partija (LZP) sestdien ārkārtas kongresā nolēma pievienoties LZP, Latvijas Reģionu apvienības (LRA), Liepājas partijas (LP) un uzņēmēja Ulda Pīlēna biedrības apvienotajam sarakstam 14.Saeimas vēlēšanām.

Par iestāšanos topošajā partiju apvienībā no 269 saņemtajiem biļeteniem "par" saņemtas 255 balsis, "pret" bija 13 balsis, bet viens biļetens bija nederīgs.

LZP lēmumā norādīts, ka partiju apvienības pagaidu nosaukums ir "Reģionu spēks".

Pirms tam LZP šodien kongresā nolēma izstāties no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

LZP priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Edgars Tavars kongresā uzsvēra, ka jaunā partiju apvienība ir gatava uzņemties atbildību, lai risinātu valstī esošās problēmas. Politiķis norādīja, ka svarīga risināmā problēma būs iedzīvotāju situācija nākamajā ziemā saistībā ar straujo pārtikas cenu kāpumu, kā arī nepieciešams rīkoties, lai cilvēki spētu samaksā elektroenerģijas rēķinus.

Tieši nenosaucot vārdā līdzšinējos sabiedrotos, Tavars uzsvēra, ka LZP nevarēja turpināt strādāt ZZS, kur partneri vienā dienā pieņem vienu lēmumu, bet pēc "viena zvana" šo lēmumu maina.

LZP valdes loceklis Pēteris Dimants cita starpā pauda, ka būtu jāiestājas par valsts vēlētu prezidentu, kā arī, ka valsts pārvalde būtu jāsamazina uz pusi.

Arī Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lediņš (LZP) atbalstīja jaunās apvienības veidošanu, norādot, ka sadarbība ar ZZS jau kādu laiku stagnēja. Tāpat Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietniece Inga Priede (LZP) pozitīvi vērtēja partijas lēmumu, jo viņu satraucis tas, ka līdz šim partija atradās Aivara Lemberga "fenomena ēnā", vienlaikus līdzšinējo sadarbību ar ZZS raksturojot kā ar vienu soli uz priekšu un diviem atpakaļ.

Savukārt LZP domes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka pateicās līdzšinējiem sadarbības partneriem par sniegtajām zināšanām, pateicību izsakot arī Augustam Brigmanim, Armandam Krauzem, Lembergam un citiem. Vienlaikus Līdaka minēja, ka "sadarbības augļi kļuva maziņi un tārpaini", tāpēc bija laiks pārmaiņām.

Daži biedri tomēr iebilda pret izstāšanos, paužot neizpratni, kāpēc tāds solis jāsper, tostarp LZP biedrs Arvīds Ulme.

Kongresā arī izskanēja aicinājums apvienības nosaukumā saglabāt vārdu "zaļš".

Jau vēstīts, ka maijā tika paziņots par LZP, LRA, LP un Pīlēna vēl topošās biedrības veidoto jauno politisko platformu.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu