Kuldīgā par 2,6 miljoniem eiro pārbūvēs piecas ielas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kuldīgas panorāma. Ilustratīvs attēls.
Kuldīgas panorāma. Ilustratīvs attēls. Foto: Livija Sica/shutterstock.com

Kuldīgā par 2,6 miljoniem eiro pārbūvēs piecas ielas, informēja pašvaldības mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Šonedēļ Kuldīgā parakstīts līgums par piecu Kuldīgas ielu - Lapegļu, Virkas, Tehnikas, Īsās un Akmeņu - pārbūvi. Projekta mērķis ir uzlabot satiksmes infrastruktūru Kuldīgā, padarot to ērtāku gājējiem, velosipēdistiem un autovadītājiem.

Piecās ielās pārbūvēs esošo un izbūvēs jaunu apgaismojumu, brauktuvēs ieklās betona bruģakmens segumu, sakārtos ielām piegulošās nobrauktuves un izbūvēs lietus ūdens kanalizācijas.

Duļbinska norāda, ka šajā Kuldīgas daļā pārbūvēs arī ūdens un sadzīves kanalizācijas tīklus, tostarp izbūvēs sadzīves kanalizācijas tīklus posmos, kur iepriekš to nebija - šo darbu daļu segs SIA "Kuldīgas ūdens". Vēl iecerēts ierīkot gājēju un apvienotos gājēju-velosipēdistu celiņus, kā arī labiekārtotas atpūtas vietas ainaviski skaistākajās vietās.

Piecu ielu pārbūves projektu pēc pašvaldības pasūtījuma izstrādāja 2020. un 2021.gadā. Pēc tam 2022.gada sākumā izsludināja būvniecības iepirkumu.

Būvdarbus veiks SIA "Rere vide", slēdzot trīspusēju būvdarbu līgumu ar Kuldīgas novada pašvaldību un SIA "Kuldīgas ūdens".

Būvdarbi kopumā izmaksās gandrīz 2,6 miljonus eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), tai skaitā būvdarbu izmaksas Kuldīgas novada pašvaldības daļai būs 1 981 515 eiro bez PVN, bet SIA "Kuldīgas ūdens" daļa izmaksās 612 002 eiro bez PVN. Būvuzraudzību veiks SIA "Baltline Globe" par 35 000 eiro bez PVN, bet autoruzraudzību - SIA "BM-projekts" par 3200 eiro bez PVN.

Ielu pārbūvei saņemts Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums projektā "Kuldīgas pilsētas austrumu daļas degradēto teritoriju infrastruktūras sakārtošana uzņēmējdarbības attīstībai".

Kā skaidro Duļbinska, ieguldījumi industriālajā zonā ir svarīgi uzņēmējdarbības attīstībai, jo šajā Kuldīgas daļā koncentrējas pietiekoši liels uzņēmumu skaits, kas ir nozīmīgs darba devējs pašvaldības iedzīvotājiem.

Sakārtota infrastruktūra veicina līdzsvarotu teritoriālo attīstību, darbaspēka un biznesa mobilitātes uzlabošanu, kā arī jaunu darba vietu radīšanu no Rīgas attālākos reģionos.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Rere vide" apgrozījums pērn sasniedza 17,64 miljonus eiro, kas salīdzinot ar gadu iepriekš bija par 24% mazāks. Uzņēmuma zaudējumi pērn sasniedza 247 354 eiro. Uzņēmums pieder AS "Rere grupa".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu