Video ⟩ Piketā "Krievu balss par embargo" pie Krievijas vēstniecības pulcējas ap 60 cilvēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pikets "Krievu balss par embargo"
Pikets "Krievu balss par embargo" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien, 12. jūnijā, pulksten 15 pie Krievijas vēstniecības Rīgā notika pikets "Krievu balss par embargo", kura laikā piketētāji uzstādīja vairākas prasības - Krievijas noziedzīgā kara izbeigšanu Ukrainā, pilnu Krievijas naftas un dabasgāzes embargo Eiropā, modernu un spēcīgu ieroču piegādi Ukrainai.

Kā novēroja portāls TVNET, lai gan sākotnēji tika minēts, ka piketā piedalīsies līdz 300 cilvēkiem – to skaits bija krietni mazāks. Piketā piedalījās aptuveni 60 cilvēku.

Piketētājibija sanākuši ar plakātiem, kuros izteikti vēstījumi par Ukrainas atbrīvošanu no okupantiem, par Eiropu "bez Putinizma" utt.

Kā liecina kustības "Krievu balss pret karu" publiskotā informācija sociālajā tīklā "Facebook",  biedrība pieprasa pretreakciju Vladimira Putina režīma noziedzīgai ietekmei Eiropā, Eiropas brīvības, demokrātijas un cilvēktiesību aizsardzību pret Putina pretdemokrātisko ietekmi, propagandu un aģentiem.

"Pērkot naftu un gāzi no Krievijas, Eiropa faktiski apmaksā noziedzīgu karu. Kamēr Krievijas budžetā turpina iestāties miljardi dolāru, Putinam ir iespēja maksāt armijai un turpināt karu Ukrainā. Embargo un Eiropas enerģētiskā neatkarība ir vienīgais veids, kā atņemt naudu Putina režīmam," teikts kustības pasākuma lapā. 

Kustība “Krievu balss pret karu” pasākuma "Facebook" lapā paskaidrojusi, ka pikets notiek Vispasaules pretkara akcijas ietvaros, kas piešķirta Krievijas Federācijas oficiālajiem svētkiem “Krievijas diena”. Globālās akcijas dalībnieki, kuru atbalstījuši aktīvisti aptuveni 30 valstis, uzstājas par brīvu demokrātisko Krieviju, par mierīgu un brīvu Ukrainu, par Eiropu, kas atbrīvota no diktatūras ietekmes.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, šajā laikā pie Krievijas vēstniecības oficiāli pieteikts pikets ar mērķi izrādīt solidaritāti pasaules krievu kustībai pret karu Ukrainā. Pieteicējs esot kāda privātpersona. Paredzēts, ka pasākumā piedalīsies līdz 300 cilvēkiem.

Šī gada 24. februārī agresors Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā ar mērķi pilnībā okupēt Ukrainas teritoriju un apspiest ukraiņu tiesības būt par neatkarīgu valsti demokrātisko Eiropas valstu saimē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu