Vēl nav zināms, kad Prezidijs varētu atkārtoti lemt par Civilās savienības likumprojekta izskatīšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pikets "Iestājies par visu Latvijas ģimeņu aizsardzību"
Pikets "Iestājies par visu Latvijas ģimeņu aizsardzību" Foto: Juris Lisovs/TVNET

Vēl nav zināms, kad Saeimas Prezidijs varētu atkārtoti lemt par Civilās savienības likumprojekta iekļaušanu parlamenta darba kārtībā.

Saeimas sekretāra biedre Inese Voika (AP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījusi, ka Prezidijs nav atbalstījis priekšlikumu šo jautājumu atkal skatīt Saeimā.

Voika kopā ar parlamenta priekšsēdētājas vietniece Inesi Lībiņu-Egneri (JV) rosināja un balsoja par likumprojekta iekļaušanu Saeimas sēdes darba kārtībā. Tomēr šis jautājums netika atbalstīts, pret balsojot Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniece (NA) un parlamenta sekretāram Andrejam Klementjevam (S).

Kā skaidroja Voika, Prezidija sēdē komandējuma dēļ nevarēja piedalīties Saeimas priekšsēdētājas vietniece Dagmāra Beitnere-Le Galla (K), kura atbalstot likumprojekta iekļaušanu parlamenta darba kārtībā. Saeimas sekretāra biedre norādīja, ka ar kolēģiem nav vēl pārrunāts, kad Prezidijs varētu atkārtoti lemt par šo jautājumu.

Saeimai plānots doties sesiju pārtraukumā no 17.jūnija līdz 4.septembrim, liecina parlamenta darba kārtībā iesniegtais lēmumprojekts. Tāpēc tuvākajā laikā var arī nebūt steidzami nepieciešams sasaukt Prezidija sēdi.

Dažkārt jūlija pirmajā pusē tiek rīkota Saeimas ārkārtas sēde aktuālo jautājumu izskatīšanai. Ja tāda notiktu, tad teorētiski varētu lemt par Civilās savienības likumprojekta iekļaušanu tās darba kārtībā.

Bet, ja tomēr vasaras starpsesiju pārtraukumā Saeimai nevajadzēs noturēt sēdi, tad lemšana par likumprojekta iekļaušanu darba kārtībā varētu izpalikt arī līdz augusta beigām vai rudenim. Citsatarp arī uz šādu iespēju norādījis "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce, vēršot uzmanību, ka 13.Saeimas sasaukumam ir atlikušas vēl septiņas kārtējās sēdes, kurās, kā pauda politiķis, vajadzētu notikt balsojumam.

Kā ziņots, Civilās savienības likumprojektu līdz šim nav izdevies pieņemt kvoruma trūkuma dēļ, balsojumā piedaloties mazāk nekā 50 no kopā 100 deputātiem.

AP frakcijas vadītājs norādījis, ka vairāki Saeimas deputāti atturas no dalības sēdē, kamēr notiek pārbaudes par politiķu lēmumu ietekmēšanu. Pūce pauda cerību, ka šīs pārbaudes tiks veiktas īsā laika posmā un ka Saeima drīz varēs lemt par likumprojektu.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) visdrīzāk nesāks kriminālprocesu par iespējamo deputāta ietekmēšanu balsojumā. KNAB priekšnieks Jēkabs Straume iepriekš teica, ka lēmums, visdrīzāk, tiks pieņemts šonedēļ, un KNAB to arī anonimizētā veidā publicēšot.

Ja likumprojektu neizdotos pieņemt arī atlikušajā 13.Saeimas darbības laikā, tad 14.Saeima varēs lemt, vai turpināt tā skatīšanu. 13.Saeimas pilnvaras noslēgsies rudenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu