Krāslavas pašvaldība iepirkumu pārkāpumu dēļ zaudējusi 463 254 eiro ES finansējuma

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Krāslavas novada pašvaldība iepirkumā par ražošanas zonas izveidi pieļauto pārkāpumu dēļ ir zaudējusi 463 254 eiro Eiropas Savienības (ES) finansējuma, aģentūrai LETA apstiprināja Centrālās finanšu līgumu aģentūras (CFLA) pārstāve Daiga Reihmane.

Veicot projekta par ražošanas zonas izveidi Indras un Latgales ielās pārbaudi, CFLA konstatēja pārkāpumus iepirkuma organizēšanā.

Kā skaidroja Reihmane, iepirkuma rezultātā līguma slēgšanas tiesības tika piešķirtas pretendentam, kura piedāvājums neatbilst iepirkuma nolikuma prasībām, proti, prasībām par apakšuzņēmēja pieredzi. Par konstatēto neatbilstību piemērota "finanšu korekcija" 25% apmērā no iepirkuma rezultātā noslēgtā līguma vērtības jeb attiecināmajām izmaksām, kas kopumā veido 463 254 eiro.

Daļa - 299 088 eiro - no "finanšu korekcijas" tika ieturēta no noslēguma maksājuma, savukārt pārējo ieturējuma daļu - 164 166 eiro - pašvaldība ir atmaksājusi un līdz ar to veikusi visus norēķinus ar CFLA, informēja Reihmane.

Krāslavas novada pašvaldība pagājušā gada novembra nogalē CFLA lēmumu par konstatēto neatbilstību un piemēroto finanšu korekciju projektā bija pārsūdzējusi Finanšu ministrijā, kas ir Eiropas Savienības (ES) fondu vadošā iestāde, taču ministrija CFLA lēmumu atstāja spēkā.

Projekta mērķis ir īstenot Krāslavas pilsētas Indras un Latgales ielu ražošanas zonas revitalizācijas otro kārtu, reģenerējot teritoriju atbilstoši Krāslavas novada pašvaldības attīstības programmai, nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi, un jaunu darba vietu radīšanu. Projekta iesniedzējs - Krāslavas novada dome un projekta sadarbības partneris - SIA "Krāslavas nami". Plānotās aktivitātes projekta ietvaros veicinās Krāslavas novada sociālekonomisko mērķu sasniegšanu, proti, jaunu darba vietu radīšanu, degradēto teritoriju atjaunošanu, uzņēmejdarbības vides attīstību un teritoriālo izaugsmi.

Projekta plāns paredz, ka tiks revitalizēta degradētā teritorija 0,93 hektāru platībā, radītas 28 jaunas darbavietas, piesaistītas privātās investīcijas 600 000 eiro apmērā.

Projekta kopējais finansējums ir 1 897 101 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu