Trešdien ugunsnelaimē Jēkabpils novadā dzīvību zaudējis cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Vakar ugunsgrēkā Jēkabpils novadā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Trešdien ap plkst.13 saņemts izsaukums uz Jēkabpils novada Mežāres pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 70 kvadrātmetru (m2) platībā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka mājas sienas un jumts ir iebrukuši. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, ēkā atrasts bojāgājis cilvēks.

Savukārt neilgi pirms pusnakts ugunsdzēsēji devās uz Mednieku ielu Siguldā, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā neapsaimniekotā ēkā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva ēka 1500 m2 platībā un tai iebrucis jumts.

Ugunsdzēsējiem no liesmām izdevās nosargāt daļu no ēkas, kā arī blakus esošo ēku. Kopā ar Inčukalna un Krimuldas brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībām ugunsgrēks likvidēts tikai ceturtdienas rītā pirms plkst.7.

Šorīt ap plkst.5.30 tika saņemts izsaukums uz Jelgavas ielu Daugavpilī, kur noliktavā no cisternas noplūda gāze. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka no cisternas, kurai sabojājies aizvēršanas mehānisms, noplūst propāna gāze. Stundas laikā glābēji noplūdi likvidēja. Apkārtējo namu iedzīvotājiem apdraudējuma nebija.

Vakar saņemti 15 izsaukumi, kad no nolūzušiem kokiem bija nepieciešams atbrīvot ceļa braucamo daļu. Šādi izsaukumi tika saņemti Gulbenes novadā, Dobeles novadā, Aizkraukles novadā, Daugavpilī, Rīgā, Balvu novadā, Preiļu novadā, Saulkrastu novadā, Madonas novadā, Ogres novadā un Krāslavas novadā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, elektrolīnijas balsts, motoroleris, vieglā automašīna, divi šķūņi, saimniecības ēka un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu