Saeimas pavasara sesijā debatēs aktīvākie bijuši deputāti Valainis un Gobzems

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Viktors Valainis (ZZS) un Aldis Gobzems (KuK)
Viktors Valainis (ZZS) un Aldis Gobzems (KuK) Foto: Evija Trifanova/LETA

2022. gada pavasara sesijā, kura ilga no 19. aprīļa līdz 17. jūnijam, Saeimas sēdēs visvairāk debatējuši deputāti Viktors Valainis (ZZS), kurš uzstājies 58 reizes, un Aldis Gobzems (KuK), kurš runājis 40 reizes.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, tālāk seko parlamentārieši Edgars Tavars (LZP) ar 20 uzstāšanām reizēm un Sergejs Dolgopolovs (S) un Ralfs Nemiro (LPV), kuri katrs debatējuši pa 17 reizēm.

Šajā laikā Saeima galīgajā lasījumā pieņēmusi 81 likumu - 12 jaunus likumus un 69 grozījumus likumos. Deputāti šajā laikā sanāca uz 11 sēdēm, tostarp svinīgo sēdi 4.maijā.

Pavasara sesijā izskatīšanai komisijās nodoti 68 likumprojekti. No tiem 33 iesniedzis Ministru kabinets, 19 - Saeimas komisijas, savukārt parlamenta deputāti iesnieguši 16 likumprojektus.

Strādājot ar iesniegtajiem likumprojektiem un skatot tos otrajā un trešajā lasījumā, Saeimā kopumā vērtēti 1145 priekšlikumi.

Saeima rudens sesiju sāks 5.septembrī.

Kārtējo sesiju starplaikā pēc nepieciešamības var sasaukt Saeimas ārkārtas sesijas un noturēt komisiju sēdes. Tuvākā ārkārtas sesija un ārkārtas sēde plānota 30.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu