Foto ⟩ Ar gājienu noslēdzas Rīgas praida nedēļa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien ar gājienu par brīvību kopā ar Kijivas praidu noslēdzas Rīgas praida nedēļa, informēja LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" pārstāvis Kaspars Zālītis.

Uz pasākumu pārsvarā pulcējušies jaunieši, tomēr ir arī vecāki ar bērniem un cita gadagājuma ļaudis. Cilvēki ietērpušies varavīksnes jeb praida karogos, tāpat ar šīm krāsām izdekorēti arī, piemēram, lietussargi un auduma maisiņi. Vairāki sanākušie atnesuši arī Ukrainas un Latvijas karogus.

Ir ieradušies arī vairāku politisko partiju pārstāvji.

Klātienē notiekošo uzmana policija, Vērmanes dārza apkārtne ir iežogota. Nekādas provokācijas ar mērķi izraisīt nekārtības pirms praida gājiena nav vērojamas.

Pēc gājiena plkst.15 Vērmanes dārzā norisināsies noslēguma koncerts "Kopā par brīvību!", kurā uzstāsies daudzi Latvijā zināmi mākslinieki un mūziķi.

Foto: Ar gājienu noslēdzas Rīgas praida nedēļa

"Riga Pride" līdzpriekšsēdētāja Kristīne Garina norādīja, ka, norisinoties Krievijas iebrukumam Ukrainā, var īpaši skaidri izjust brīvības nozīmi. Viņa uzsver, ka praids nekad nav bijis tikai "ballīte" - tas aizsākās kā protests, un līdz pat šai dienai praida centrā ir aktīvisms. Līdz ar to šogad praida dalībnieki solidarizēsies ar tiem, kas šobrīd cīnās par savu brīvību pastāvēt un būt pašiem.

"Šonedēļ Saeima vēlreiz lēma neiekļaut Civilās savienības likumprojektu Saeimas darba kārtībā. Likumdevējs šobrīd apzināti nepilda Satversmes tiesas spriedumu, arī valsts prezidents izvairās šo jautājumu risināt. Likumprojekta nākotne, kas sniegtu minimālu sociālo un juridisko aizsardzību arī viendzimuma ģimenēm un par kuru runājam vairāk nekā 20 gadus kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, jau atkal ir neskaidra. Civilās savienības likumprojekts ir tests tam, cik mēs patiesi brīvi varam būt un cienīt citu cilvēku brīvību, tāpēc aicinām visiem sestdien doties gājienā arī par šīm ģimenēm, dodot signālu politiķiem, ka mēs Latvijā cienam cilvēktiesības un vēlamies, lai mūsu līdzcilvēki varētu justies pasargāti," atzina Zālītis.

Foto: Riga Pride 2022: Dažādības balva

Lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību pasākuma norises laikā, "Riga Pride" organizatori cieši sadarbojas ar Valsts Policiju un Rīgas domi. Līdz ar to, lai nodrošinātu cilvēku plūsmas vieglāku organizāciju, cilvēki ir aicināti ierasties Vērmanes dārzā laicīgi un neņemt līdzi lielas somas vai citas mantas, kas var aizkavēt ienākšanu parkā. Pašu dalībnieku drošības labad lielākas somas un saiņus pie ieejas būs jāuzrāda apsardzes darbiniekiem vai organizatoriem. Ieeja parkā tiks organizēta no Elizabetes un Tērbatas ielu stūra.

Gājiena laikā noteikti dažādi satiksmes ierobežojumi un ieviestas izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

No plkst.6 līdz 19.30 tiks slēgta gājēju kustība Vērmanes dārzā, izņemot pasākuma dalībniekus.

Savukārt no plkst.11 līdz 15 transportlīdzekļu satiksme būs slēgta vairākos Rīgas centra ielu posmos teritorijā starp Vērmanes dārzu, Valdemāra ielu, Bruņinieku ielu un Barona ielu.

Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju minētajās vietās no plkst.11 līdz gājiena beigām, atbilstoši nepieciešamībai, slēgs transportlīdzekļu satiksmi.

Pasākuma norises laikā vairākās vietās tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana.

Savukārt pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" informē no plkst.13 līdz aptuveni plkst.15 gājiena laikā tiks veiktas izmaiņas atsevišķu autobusu un trolejbusu kustībā, kā arī veiktas ieviestas izmaiņas maršrutos, lai apbrauktu gājiena vietu.

Izmaiņas skars 1., 3., 6., 9., 14., 16., 20., 21. un 50. maršruta autobusu kā arī 4., 14. un 17 maršruta trolejbusu kustību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu