Četrreiz lētāk nekā pārkrāsot jeb krāsošana bez krāsošanas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Energoresursu cenas dzen augšup arī citas izmaksas. Automašīnu krāsošana arī ir viena no tādām, tāpēc ir vērts aplūkot iespējamās alternatīvas.

Raivis Alksnis, automobiļu virsbūves restaurācijas pārstāvis Latvijā: "RestorFX ir alternatīvs risinājums, ja jākrāso detaļa. Nav noslēpums, ka energoresursu dēļ auto pārkrāsošana ir dārga."

Visas automašīnas pārkrāsošana tagad izmaksā no 2 līdz 4 tūkstošiem eiro. Ja auto iekļuvis avārijā - neko darīt, nāksies krāsot, bet ja ir doma atjaunot zudušo mirdzumu, tad Alksnis piedāvā variantu.

Raivis Alksnis: "Tā ir unikāla krāsas atjaunošanas programma, kas strādā ar jūsu laku un krāsu."

Šī tehnoloģija radīta ASV, no kurienes caur ekskluzīvajiem pārstāvjiem pazīstama arī citur pasaulē, tagad arī Latvijā.

Raivis Alksnis: "Tā nav pārkrāsota mašīna klasiskā izpratnē, kad ar krāsas biezuma mērītāju redz, ka automašīna ir pārkrāsota."

Izmēģinājuma Toyota RAV4 krāsojums laika gaitā zaudējis spīdumu, turklāt ticis pie daudziem sīkiem skrāpējumiem. Unikālais efekts sevišķi labi redzams tieši uz melnām automašīnām.

Raivis Alksnis: "Tur mēs redzam to pirms un pēc efektīvi. Skrāpējumi no birstēm utt. Tas viss pazūd līdz dziļiem mehāniskiem bojājumiem."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Apstrādes tehnoloģija daļēji ir firmas noslēpums. Tā ietver pirmapstrādi un vēl vairākus etapus, tāpēc automašīna apstrādes centrā jāatstāj uz pāris dienām. Bet tas ir to vērts.

Raivis Alksnis: "Pirmkārt, automašīna izskatās kā jauna. Otrs, ka pienāk klāt 10 mikroni. Ja salīdzina ar pulēšanu, tas noņem lakas slāni. Vienreiz, otrreiz, trešajā reizē vairs nav ko pulēt."

Apstrādes ķīmiskā fāze faktiski izveido jaunu aizsarglakas slāni.

Raivis Alksnis: "Laka paliek cietāka, kas dod noturību."

Ja ar to ir par maz, apstrādei var pievienot vēl vienu līmeni.

Raivis Alksnis: "Tā nav aizsardzība, tā ir krāsas atjaunošanas programma. Daudzi cilvēki to jauc."

Krāsas atjaunošana ar RestorFX RAV4 izmēra automašīnai izmaksās 460 eiro, tātad piecreiz mazāk nekā pārkrāsošana. Sākuma cena ir 380 eiro, turklāt krāsu var atjaunot ne tikai vieglajam auto vien.

Raivis Alksnis: "Šo tehniku var lietot no motocikla līdz autobusam, ja vien to var iedabūt boksā."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu