VIDEO ⟩ "Vienu jau var!" un citas teikas - paši kolorītākie šoferi apgāž populārākos mītus par auto vadīšanu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X

Mīti un teikas ir ne vien grāmatās, bet arī izplatīta parādība autovadītāju vidū, sākot ar drošiem braukšanas pamatiem līdz pat konspirāciju teorijām. Devāmies noskaidrot pie kolorītiem vadītājiem, jomas ekspertiem un topošajiem šoferiem, lai apstiprinātu vai gāztu populārākos mītus par autovadīšanu.

"Vienu jau var!" vai "Ēst pie stūres ir drošāk nekā "sēdēt telefonā"!" ir vien dažas no teikām, kas ir iesakņojušās šoferu aprindās. Lai visbeidzot viestu skaidrību, TVNET sauca talkā vairākus profesionāļus un ne tikai:

  • Jānis Vanks, DBS vadītājs;
  • Helmuts Palkavnieks, DBS Pasniedzējs / Instruktors;
  • Normunds Avotiņš, "Auto ziņas" raidījuma vadītājs;
  • Anastasija Ždanova, topošā autovadītāja;
  • Ģirts Vilnis (Goblins), "1. Motoskolas" motobraukšanas instruktos;
  • Aivars Freimanis (Frīdis), Latvijas Motokluba Asociācijas prezidents.

Vispopulārākie mīti ir par alkoholisko dzērienu patēriņu apvienojumā ar auto vadīšanu - gan pieredzējušie, gan topošie šoferi, visi kā viens ir pret grādīgo lietošanu, ja ir jāsēžas pie stūres.

Šobrīd šo tematu jau atkal ir svarīgi izcelt, jo esam sagaidījuši Jāņus, kad izbraucieni pie dabas un alus dzeršana ir nu jau pat vairāk kā svētku tradīcija, tāpēc nelauzīsim tradīcijas, bet līgosim prātīgi.

Ja gadījumā tev ir tas gods būt par šoferi, neķer kreņķi, ķer alus bezalkoholisko alternatīvu! Bezalkoholiskais miestiņš pasaulē kļūst aizvien populārāks un ne velti - tam ir arī daudz labu īpašību, kā, piemēram, samazināts kaloriju skaits un tajā ir atrodamas minerālvielas un vitamīni. Kas to būtu domājis!

Kas bezalkoholiskajam miestiņam vēderā, lasi šajā rakstā:

Bet kā tikt galā ar nepaklausīgiem Jāņu bērniem, kuri ir gatavi rullēt jebkurā diennakts laikā un zem grādiem, uzzini šeit:

Lai lustīga līgošana un atceries - labāk neizaicināt likteni un sekot prātīgāko svinētāju ieteikumiem. Ja 24. jūnija rītā plānots braukt, tad labāk vakarā malkot, piemēram, Lāčplēša bezalkoholisko alu, kas garšo pēc īsta miestiņa, taču neapreibina, laikus doties pie miera un labi izgulēties. Pie stūres sēsties vien tad, kad ķermenis un gars jūtas moži, lai braukšana būtu patīkama un droša.

Raksts tapis sadarbībā ar bezalkoholisko alu "Lāčplēsis". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu