Krievijas ielikteņi ieslodzījuši okupētās Hersonas mēru

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas okupācijas spēku ielikteņi Hersonas apgabalā paziņojuši, ka otrdien aizturējuši Hersonas mēru Ihoru Kolihajevu, kurš atteicies pildīt Maskavas pavēles. Hersonas domes pārstāvis to sauc par nolaupīšanu. 

Ostas pilsēta Hersona atrodas uz ziemeļrietumiem no Krimas, ko Krievija okupēja 2014.gadā.

"Varu apstiprināt, ka Kolihajevu aizturēja komandanta birojs [militārā policija]," ziņu apmaiņas lietotnē "Telegram" paziņoja Maskavas atbalstītā Hersonas apgabala vadītāja vietniece Jekaterina Gubareva. 

Savukārt Kolihajeva padomniece Halina Ļaševska norāda, ka mērs ticis nolaupīts, jo atteicies sadarboties ar Krievijas okupācijas spēkiem Hersonā.

"Šorīt Hersonas mērs Ihors Kolihajevs atnāca uz vienu no ēkām, kur turpina strādāt [Hersonā] palikušie pašvaldības darbinieki," sociālajā tīklā "Facebook" raksta Ļaševska. "Tikko kā viņš izkāpa no auto, viņu uzreiz aizturēja bruņoti nacionālās gvardes un, visticamāk, Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieki."

Krievijas ieliktenis Kirils Stremousovs Kremļa propagandas aģentūrai RIA pirmdien teica, ka Kolihajevs esot nodarījis "lielu kaitējumu [..] denacifikācijas procesam", ko Krievija saskaņā ar propagandas naratīviem veicot Ukrainā.

"Viņš beidzot ticis neitralizēts," sacīja Stremousovs.

Ukrainas augstākās amatpersonas pagaidām vēl nav apstiprinājušas ziņas par Kolihajeva nolaupīšanu.

Krievijas okupācijas spēki kopš kara sākuma nolaupījuši vairākas ukraiņu amatpersonas. Martā šāds liktenis piemeklēja Melitopoles mēru Ivanu Fedorovu. Pēc atbrīvošanas no gūsta viņš stāstīja, ka esot ticis pratināts un ietekmēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu