Rundāles pilī notiks grezns koncertuzvedums bērniem

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

 VSIA “Latvijas Koncerti” organizētā “Senās mūzikas festivāla” ietvaros 9. jūlijā Rundāles pilī koncertdienu iesāks pasākumi pašiem mazākajiem - jau no plkst. 13:30 bērniem būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, kuras vadīs pieredzējuši mākslinieki un rokdarbu meistari. Savukārt plkst.15:00 uz Rundāles pils dārza lielās skatuves sāksies koncertuzvedums “Karalis Strazdubārda” - senās mūzikas skaņdarbus papildinās krāšņi tērpi, autentiski viduslaiku un baroka instrumenti, aizraujoši pasaku tēli. Koncertuzvedumā piedalīsies Latvijā pazīstami skatuves mākslinieki, kā arī Rīgas Baleta skolas audzēkņi.

Pazīstamā Brāļu Grimmu pasaka “Karalis Strazdubārda” izskanēs izcilā baroka mūzikas meistara, angļu komponista Henrija Pērsela skaņdarbos. Pasaka stāsta, kā vecais ķēniņš nolēmis izprecināt savu meitu - princesi. Taču kaprīzā princese izsmej katru, kurš ieradies lūgt viņas roku, visnejaukāko apsmieklu un iesauku “Strazdubārda” veltot pēdējam precību kandidātam. Nu, vecā ķēniņa pacietības mērs ir pilns un princesi salaulā ar kādu ubagu. Bet, kas patiesībā slēpjas aiz ubaga tēla un kā princese tiks pārmācīta, lai uzveiktu savu nejauko raksturu, tas atklāsies koncerta laikā.

Lomās iejutīsies Latvijā pazīstami skatuves mākslinieki - Beāte Zviedre, Jānis Kurševs, Kalvis Kalniņš, Ilona Bagele, Juris Kaukulis, kā arī Latvijas Radio kora solisti – Agate Pooka, Kārlis Rūtentāls, Jānis Kokins. Muzikālo pavadījumu veidos klavesīnists Pēteris Vaickovskis, baroka vijolnieks Raimonds Melderis, baroka čellists Ainārs Paukšēns, baroka altiste Zane Dziesma, lautists Lenards Gotlubs un seno pūšaminstrumentu meistare Ieva Nīmane. Ar dejām koncertuzvedumu papildinās Rīgas Baleta skolas audzēkņi, koncertu vadīs atraktīvā Karina Bērziņa.

“Senās mūzikas festivāla” ietvaros būs dzirdami dažādi koncerti:

6. jūlijā Lielajā ģildē “Senās mūzikas festivālu” atklās itāļu, angļu un spāņu baroka mūzika zviedru kamerorķestra “O/Modernt” izpildījumā. Orķestris ir viens no vadošajiem Skandināvijā un regulāri koncertē visā Eiropā, izpildot baroka un 20., 21. gadsimta mūziku. “Senās mūzikas festivālā” kamerorķestris izpildīs Domeniko Pellegrini, Henrija Pērsela, Johana Sebastiāna Baha skaņdarbus, kā arī baroka mūziku no Meksikas reģiona. Koncerta solisti būs čīliešu izcelsmes spāņu mecosoprāns - Lusiana Mančīni un izcilais vijolnieks, kamerorķestra vadītājs – Hugo Tičati.

7. jūlijā Mazajā ģildē skanēs itāļu baroka mūzikas šedevri, ko izpildīs kontrtenors Marnikss de Kats, vijolniece Agnese Kanniņa, klavesīniste Ieva Saliete un Romina Liška – viola da gamba.

8. jūlijā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā varēs dzirdēt vācu baroka un renesanses garīgos dziedājumus. Koncertprogrammā Johana Sebastiāna Baha, Dītriha Bukstehūdes un Johana Gotfrīda Valtera mūzika, ko izpildīs Latvijas Radio koris. Koncertu diriģēs Kaspars Putniņš, šobrīd starptautiski vispazīstamākais latviešu kordiriģents, kura specializācija ir tieši baroks un senā mūzika.

8. jūlijā Rīgas Domā nakts koncertu sniegs Baltijas valstīs vadošā viduslaiku un renesanses vokālā grupa “Schola Cantorum Riga”, kas izpilda seno mūziku, īpaši gregoriskā korāļa autentisko

dziedāšanu. Grupas dziedātāji ir profesionāli mūziķi, kurus vieno mīlestība pret seno mūziku un vēlme atskaņot to saskaņā ar jaunākajām atziņām autentiskas interpretācijas jomā.

9.jūlija vakarā Rundāles pils dārzā festivālu noslēgs Antonio Vivaldi vijoļkoncertu cikls “Gadalaiki” - viens no populārākajiem klasiskās mūzikas opusiem, kas piedzīvojis neskaitāmus ieskaņojumus un interpretācijas visā pasaulē, kā arī komponistu Mišela Rišāra Delalāna, Žana Batista Lullī, Džuzepes Samartīni un Žana Filipa Ramo skaņdarbi. Kopā ar Sinfonietta Rīga, Normunda Šnē vadībā, koncertā piedalīsies arī izcilā vijolniece, pasaules vadošo orķestru soliste Kristīne Balanas.

Biļetes ir iespējams iegādāties „Biļešu paradīze“ kasēs un internetā. „Senās mūzikas festivāla“ interneta mājas lapa www.smf.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu