Mercedes-Benz pārtrauks A un B klases modeļu ražošanu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes-Benz A klase
Mercedes-Benz A klase Foto: Mercedes-Benz

Atklātībā nonākusi jauna informācija par Mercedes-Benz modeļu klāsta turpmākajām izmaiņām. 

Saskaņā ar autoražotāja jauno stratēģiju modeļu līnija tiks pārskatīta par labu luksusa automašīnām, un uzņēmums atteiksies no mazajām automašīnām. Pēc vācu biznesa izdevuma Handelsblatt informācijas teiktā, zem naža tiks likta visa A klases saime un B klases kompaktais vienapjoma automobiliss – to aiziešana pensijā paredzēta 2025. gadā, bet pirms tam abi modeļi vēl tiks pārveidoti. Kas attiecas uz GLA un GLB krosoveriem, kā arī CLA sedanu un universāli, tie paliks ekspluatācijā.

Jāteic, ka runa šeit ir par zīmola Eiropas modeļu klāsta modernizāciju, tāpēc Ķīnas tirgum paredzētā garās riteņu bāzes A klases sedana liktenis joprojām nav zināms. Ķīnā šis modelis konkurē ar 1. sērijas BMW, tāpēc ar lielu varbūtības pakāpi pagarinātais sedans paliks pārdošanā.

Runājot par iepriekš minētajiem A klases un B klases atjauninājumiem, nepaies ilgs laiks, kad pārveidotās automašīnas jau tiks pārbaudītas praktiskajos testos, tāpēc debija tirgū varētu notikt jau 2023. gadā. Abi modeļi pārdzīvos vieglu feisliftu: mainīsies lukturi un bamperi un, iespējams, paplašināsies aprīkojuma saraksts.

Daudz nopietnāki jauninājumi gaida GLA un GLB krosoverus, kā arī CLA, jo tiem visiem vajadzētu pašreizējo MFA arhitektūru mainīt pret jauno MMA, kas tika izstrādāta elektriskajiem transportlīdzekļiem, bet ir piemērota arī transportlīdzekļiem ar parastajiem iekšdedzes dzinējiem.

Mercedes-Benz, tāpat kā daudzi citi ārvalstu autoražotāji, šopavasar apturēja biznesu Krievijā. Valstij netiek piegādātas jaunas automašīnas, bet rūpnīca Maskavas reģionā uz nenoteiktu laiku ir dīkstāvē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu