Vācija un Spānija apspriedušas iespējamo tanku piegādi Ukrainai, norāda avoti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tanks "Leopard 2". Ilustratīvs attēls.
Tanks "Leopard 2". Ilustratīvs attēls. Foto: M-SUR/Shutterstock

Vācijas aizsardzības ministre Kristīne Lambrehte NATO samita laikā Madridē ar Spānijas kolēģi apspriedusi iespējamo Vācijā ražoto tanku piegādi Ukrainai no Spānijas, ziņo avoti.

Mediji iepriekš šomēnes ziņoja, ka Vācija esot uzlikusi veto Spānijas nodomam piegādāt Ukrainai smagos ieročus, tai skaitā aptuveni 40 tankus "Leopard 2", kurus savulaik Spānija iegādājās no Vācijas.

Ieroču darījumos starp valstīm bieži ir iekļauta klauzula, kas nosaka, ka gadījumā, ja pircējs vēlas vēlāk nodod ieročus trešajai valstij, ir jākonsultējas ar pārdevēju.

Tomēr Lambrehte intervijā Spānijas laikrakstam "El Mundo" sacīja, ka nav saņēmusi oficiālu lūgumu no Spānijas valdības attiecībā uz darījumu ar tankiem.

Avoti atklāja, ka Lambrehtes sarunā ar Spānijas aizsardzības ministri Margaritu Roblesu Fernendezu kļuvis skaidrs, ka Spānija vēl nav izlēmusi, vai piegādāt tankus Ukrainai.

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka sacīja, ka Vācija meklē veidus, kā sniegt lielāku atbalstu Ukrainai.

"Ņemot vērā, ka karš turpinās un ar katru dienu kļūst brutālāks, mēs šeit, NATO samitā, likām skaidri saprast, ka mēs katru dienu vērtējam veidus, kā sniedzam atbalstu Ukrainai," sacīja ministre, atbildot uz jautājumu par iespējamo tanku piegādi Ukrainai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu