Muita čuguna sakausējumu kravā uzgājusi 682 000 kontrabandas cigarešu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, novērsusi 682 000 cigarešu jeb 34 100 cigarešu paciņu kontrabandu, informēja VID pārstāvji.

Cigaretes bija paslēptas čuguna sakausējumu kravā.

Sestdien, 25.jūnijā, Zilupes muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot no Krievijas puses iebraukuša kravas vilciena skenējuma attēla analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vienā no vagoniem. Fiziskās kontroles veikšanai tas tika novirzīts uz Rēzeknes II muitas kontroles punktu. Kontroles gaitā muitas amatpersonas konstatēja, ka vagonā zem čuguna sakausējumu gabaliem ir paslēptas kastes ar cigaretēm.

Muitas kontroles rezultātā tika izņemti 490 000 cigarešu jeb 24 500 paciņu cigarešu "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes markām un "Keno Club" bez akcīzes markām.

Savukārt ceturtdien, 30.jūnijā, Indras muitas kontroles punkta amatpersonas skenēšanas attēlu analīzes rezultātā kontrabandas cigaretes atklāja kravas vilcienā, kas iebrauca no Baltkrievijas. Ar cigarešu blokiem tukšā konteinerā bija noklāta visa grīda. Kontrole tika veikta sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, un tās rezultātā izņemti 192 000 cigarešu jeb 9600 paciņu cigarešu "Minsk" un "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu