Izvērtējot drošības riskus, tiek atcelta Ždanokas dalība Sarunu festivālā "Lampa"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka.
Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka. Foto: Zane Bitere/LETA

Sarunu festivāla "Lampa" rīkotāji nolēmuši atcelt Latvijas Krievu savienības (LKS) līderes Tatjanas Ždanokas dalību pasākumā. 

Ždanokai bija jāpiedalās pasākumā “Latvijas vadošo politisko partiju līderu diskusija par aktuālajiem jautājumiem”.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" dienas garumā raisījās diskusijas par Ždanokas dalību pasākumā.

"Jau kopš festivāla pirmā gada veidojam LAMPU kā vietu, kur var notikt viedokļu apmaiņa un tieša saskarsme starp festivāla apmeklētājiem un politiķiem. Tādēļ ik gadu cenšamies veidot partiju līderu diskusiju par aktuālajiem jautājumiem, ko darām arī šogad," akcentēja pasākuma organizētāji. 

Tika uzsvērts, ka uz diskusiju tika izsūtīts aicinājums visām partijām, kurām uz jūnija sākumu popularitātes reitings saskaņā ar pētījumu aģentūras SKDS veikto aptauju bija virs 2%.

Dalībai atsaucās 10 partijas/partiju apvienības, tajā skaitā arī Tatjana Ždanoka no LKS (LKS maija reitingā bija 3.2%).

Plānotā diskusija notiek tam paredzētajā laikā plkst.18, pārējais dalībnieku sastāvs netiks mainīts, informē organizatori.

Diskusiju vada Latvijas Radio žurnālisti Māra Jansone un Eduards Liniņš, bet jautājumus politiķiem var uzdot ikviens.

Sarunu festivāls LAMPA ir vieta brīvai un cieņpilnai domu apmaiņai, vērtīgām sarunām, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Festivāla komandu veido Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, Cēsu novada pašvaldība, komunikācijas vadības aģentūra “Deep White”, reklāmas aģentūra “Armadillo” un “British Council” pārstāvniecība Latvijā. Festivāla norisi arī atbalsta Aktīvo iedzīvotāju fonds, Vācijas vēstniecība Rīgā, ASV vēstniecība Latvijā, Eiropas komisijas pārstāvniecība Latvijā, uzņēmumi Latvijas Finieris, LMT, Enefit, SCHWENK Latvija, Omniva, Neste Latvija, kā arī Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Sarunu festivāls "Lampa" norosinās 1. un 2. jūlijā Cēsīs. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu