Aktuālais frontē Ukrainas karaspēks atstājis Lisičansku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lisičanska
Lisičanska Foto: Krasilnikov Stanislav/ITAR-TASS

Ukrainas karaspēks svētdien atstājis Lisičansku, paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

"Pēc smagām kaujām par Lisičansku Ukrainas aizsardzības spēki bija spiesti atstāt savas pozīcijas," norādīja ģenerālštābs.

Tas paskaidroja, ka "apstākļos, kad krievu okupācijas spēkiem ir vairākkārtējs pārsvars artilērijas, aviācijas, daudzstobru reaktīvo mīnmetēju, munīcijas un personālsastāva ziņā, pilsētas aizstāvēšanas turpināšana novestu pie liktenīgām sekām. Lai saglabātu dzīvību Ukrainas aizstāvjiem, tika pieņemts lēmums par atkāpšanos," teikts ģenerālštāba paziņojumā.

Tajā piebilsts, ka "diemžēl, lai gūtu panākumus, nepietiek ar dzelzs gribu un patriotismu, vajadzīgi materiāli tehniskie resursi".

"Mēs noteikti atgriezīsimies un uzvarēsim," uzsvēris ģenerālštābs.

Jau vēstīts, ka svētdien Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ziņoja prezidentam Vladimiram Putinam, ka Krievijas karaspēks ieņēmis Lisičansku un līdz ar to pilnībā kontrolē Luhanskas apgabalu.

Līdz šim Ukrainas amatpersonas noliedza, ka Krievijas spēki būtu ieņēmuši Lisičansku.

Okupantu karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā sasnieguši aptuveni 35 970 karavīrus

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši aptuveni 35 970 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī Krievija zaudējusi 1584 tankus, 3744 bruņutransportierus, 801 lielgabalu, 246 daudzstobru reaktīvos mīnmetējus, 105 zenītartilērijas iekārtas, 217 lidmašīnas, 187 helikopterus, 654 bezpilota lidaparātus, 144 spārnotās raķetes, 2618 automobiļus un autocisternas, 15 kuģus un ātrlaivas un 64 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu