Varētu skatīt iniciatīvu par Latvijas Krievu savienības slēgšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka.
Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka. Foto: Zane Bitere/LETA

Organizācija "ManaBalss" iesniegusi iniciatīvu "Par vienotu sabiedrību bez Latvijas Krievu savienības" (LKS), un ir paredzams, ka tā tiks izskatīta kādā no Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ārkārtas sēdēm, liecina informācija portālā "Manabalss.lv".

Saskaņā ar parlamenta kārtības rulli, vispirms notiks saņemto parakstu izvērtējums iedzīvotāju reģistrā, un mēneša laikā ir jānotiek kolektīvā iesnieguma sākotnējai izskatīšanai.

Sarunu festivāls "Lampa" pagājušās nedēļas nogalē atcēla LKS līdzpriekšsēdētājas Tatjanas Ždanokas piedalīšanos diskusijā par politiskajām aktualitātēm. Izvērtējot drošības riskus, rīkotāji nolēma atcelt politiķes dalību, ziņoja "Lampas" rīkotāji.

Arī "ManaBalss" maija vidū lēma turpmāk liegt platformas izmantošanu LKS, kā arī, balstoties uz publiski pieejamo informāciju, pastiprināti vērīgi vērtēt iesniegto iniciatīvu autorus.

Lēmuma mērķis ir novērst tādu tēmu nokļūšanu publiskajā telpā, kas apšaubītu Latvijas un Rietumu sabiedroto stingro nostāju pret Krievijas agresiju Ukrainā vai kas būtu labvēlīgas Kremļa oficiālajam vēstījumam jebkādās tā izpausmēs, skaidrots portālā "Manabalss.lv".

Jau ziņots, ka Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Politisko partiju likumā, kas nosaka, ka partijām savā darbībā būs aizliegts vērsties pret Latvijas vai citu demokrātisku valstu neatkarību un teritoriālo nedalāmību.

Grozījumu sākotnējo versiju iesniedza Nacionālās apvienības deputāti Edvīns Šnore, Raivis Dzintars, Ritvars Jansons, Jānis Dombrava un Janīna Kursīte-Pakule. Likums uzlabots, atbalstot arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas, Tieslietu ministrijas un deputāta Māra Možvillo (PCL) priekšlikumus.

Partijai savā darbībā būs aizliegts vērsties pret Latvijas vai citu demokrātisku valstu neatkarību, teritoriālo nedalāmību, izteikt vai izplatīt priekšlikumus par Latvijas vai citas demokrātiskas valsts iekārtas vardarbīgu grozīšanu, aicināt nepildīt likumus, ja to nepildīšana apdraud valsts drošību, sabiedrisko drošību vai kārtību, sludināt vardarbību vai terorismu, klaju nacisma, fašisma vai komunisma ideoloģiju, propagandēt karu, veikt darbības, kas vērstas uz nacionālā, etniskā, rasu, reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, slavēt vai aicināt izdarīt noziedzīgus nodarījumus.

Tāpat partijām būs aizliegts sniegt atbalstu, lai palīdzētu graut vai apdraudēt demokrātisku valstu teritoriālo integritāti, suverenitāti un neatkarību vai konstitucionālo iekārtu. Partijām būs aizliegts sniegt arī arī informatīvu (propagandas), personām vai valstīm minēto darbību veikšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu