Raidījums skaidro, kāpēc par sabiedroto lidmašīnu treniņlidojumiem netiek paziņots laicīgi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Eurofighter" iznīcinātājs. Ilustratīvs attēls
"Eurofighter" iznīcinātājs. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/Scanix

Trešdienas vakarā milzu satraukumu piedzīvoja Talsu novada iedzīvotāji – viņu mieru pārtrauca negaidīts, sprādziens līdzīgs troksnis, vēsta Dienas ziņas.

Aculiecinieki arī ziņoja par īpaši satrauktiem Ukrainas civiliedzīvotājiem pilsētā, taču vietējos bažīgus darīja viltus ziņas par it kā uzsprāgušu naftas bāzi Stendē. Patiesais iemesls noskaidrojās salīdzinoši ātri, proti, troksni radīja sabiedroto lidmašīnu lidojumi, taču tas liek uzdot jautājumu, kāpēc nav iespējams laikus sniegt informāciju par plānotiem militāriem treniņu lidojumiem, lai mazinātu iedzīvotāju satraukumu un nelietderīgi netērētu operatīvo dienestu resursus.

Kā vēsta Aizsardzības ministrija, sabiedrotie Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijas veic jau 20 gadus. Vakar lidmašīna lidojusi no Šauļu lidlauka, un sabiedrība nav informēta, jo nav bijis plānots pārsniegt virsskaņas ātrumu.

Pulkvežleitnants Ansis Mende, Gaisa spēku komandiera pienākumu izpildītājs, stāsta, ka lidmašīna veikusi pēc individuāla plāna izstrādātus manevrus, un, kā apliecina sabiedrotie, lidmašīnas ātrums patiesi bijis liels, bet

virsskaņas ātrums nav ticis pārsniegts,

tāpēc par šo treniņlidojumu plašāka informācija nav sniegta.

Līdzīgs gadījums piedzīvots 30. maijā Olaines pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu