ASV uz Ukrainu nosūtīs 155 mm augstas precizitātes lādiņus (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kā daļu no jaunākās militārās palīdzības paketes, ko piektdien apstiprināja ASV prezidents Džo Baidens, Ukraina saņems 1000 155 mm precīzi vadāmu artilērijas šāviņu, paziņojusi ASV Aizsardzības ministrija.

„Šis ir jauna tipa 155 mm artilērijas šāviņš. Tam ir lielāka precizitāte. Tas dos Ukrainai iespēju precīzi trāpīt konkrētiem mērķiem. Pateicoties precizitātei, tas būs efektīvāks. Tas ir turpmāks uzlabojums mūsu atbalstam Ukrainai kaujā par Donbasu,” sacīja vārdā nenosaukta Pentagona amatpersona.

„Šos artilērijas šāviņus var izmantot uz Ukrainas rīcībā jau esošās tehnikas. Tie jau kādu laiku tiek izmantoti ASV armijā un pirmo reizi tiks nodrošināti Ukrainai”.

Atgādinām, ka ASV prezidents Džo Baidens piektdien parakstīja dekrētu par militārās palīdzības piešķiršanu Ukrainai 400 miljonu ASV dolāru apmērā, kas jo īpaši ietver papildu „HIMARS” daudzkārtējās raķešu palaišanas sistēmas.

Jaunajā militārās palīdzības paketē ietilpst arī trīs taktiskās tehnikas glābšanas mašīnas, 155 mm artilērijas munīcija, sprādzienbīstamā munīcija, pretbateriju sistēmas, rezerves daļas un cits aprīkojums.

ASV Aizsardzības ministrija aprēķinājusi, ka pēdējo trīs nedēļu laikā ASV drošības palīdzībai Ukrainai ir piešķīrušas 2,2 miljardus dolāru, bet kopš Džo Baidena administrācijas sākuma kopumā tie ir aptuveni 8 miljardi dolāru.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu