Partiju reitingi: topa augšgalā JV, NA un "Saskaņa" (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunākie partiju reitingi, kuri apkopoti par laika periodu no 6-10. jūlijam, rāda, ka vislielākais atbalsts ir partijai “Jaunā Vienotība”, pēc tam tai seko "Nacionālā apvienība", bet trešajā vietā ierindojusies partija "Saskaņa", pirmdien, 11. jūlijā, informē ReTV Ziņu dienests.

ReTV Ziņu dienests uzsver, ka datus par partiju reitingiem veikusi kompānija  “Factum Group”. Izlases lielums bija 859 elektorālās izvēles mērījumi (atbildes par partiju izvēli). Jūlija reitingos pirmo reizi iekļauti "Apvienotais Latvijas saraksts" un partija "Suverēnā vara".

Partija “Jaunā Vienotība” reitingā saņēmusi 20,3%, otrajā vietā ir Nacionālā apvienība ar 12,3%, bet trijnieku noslēdz partija Saskaņa, kurai ir 10,6%.

9,0% aptaujā ieguvusi partija "Attīstībai/Par!", bet 7,5% "Latvija pirmajā vietā". Savukārt "Progresīvie" šajā aptaujā ieguvuši 6,8 %, ZZS - 6,5%, Konservatīvie - 6,2%, Latvijas Krievu savienība - 5,5%, Apvienotais Latvijas saraksts - 3,6 %, Stabilitātei - 3,2%, Republika - 2,5%, Katram un Katrai - 2,2%, Suverēnā vara - 0,9%, NS "Taisnīgums" - 0,3%, bet Cita partija - 2,6%.

Kā ziņo ReTV Ziņu dienests, jūnijā aptauja netika rīkota, bet, ja salīdzina ar maijā veikto partiju reitingu aptauju, tad partijai "Latvija pirmajā vietā" ir +2,9 procentpunkti, partijai "Stabilitātei! ir +1,3", bet lielākais kritums ir Zaļo un zemnieku savienībai, kurai ir -1,9 un Latvijas Krievu savienībai, kurai ir -1,6.

Kā liecina reitingi, ja vēlēšanas notiktu jūlija pirmajā nedēļā, tajās piedalītos 48,6% balsstiesīgo pilsoņu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu