Urbanovičs aizstāv Elksniņu par Baltkrievijas dzīrēm: jābūt iespējai sarunāties ar kaimiņiem (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.
Partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien, 11. jūlijā, opozīcijas partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs, reaģējot uz Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (S) rīcību, apmeklējot Baltkrievijas neatkarības dienas svinības viesnīcas "Latgola" restorānā, paziņojis, ka "arī šajā starpvalstu attiecību sliktākajā posmā ir vieta “tautas diplomātijai” – iespējai sarunāties ar saviem kaimiņiem."

Urbanovičs 11. jūlijā izplatījis paziņojumu medijiem, kurā izteicis savas pārdomas par Elksniņa piedalīšanos Baltkrievijas neatkarības dienas svinībās.

"Likumā “Par pašvaldībām” ir uzskaitīti 11 pienākumi, kas jāpilda vietvaras vadītājam – jāvada domes sēdes, jāorganizē pašvaldības darbs, jāparaksta dokumenti utt. Taču, manā ieskatā, katram mēram, kurš vēlas būt cilvēku cienīts un novērtēts, pats galvenais pienākums ir aizstāvēt savu iedzīvotāju intereses un būt kopā ar viņiem – kā Dziesmusvētkos, tā kapusvētkos. Ja vajag, arī Baltkrievijas konsulāta rīkotā pasākumā.

Tagad par šī sava pienākuma pildīšanu no Daugavpils mēra Andreja Elksniņa bargā tonī tiek prasīti paskaidrojumi," tā partijas "Saskaņa" līderis.

Kā paziņojumā minēja Urbanovičs, Daugavpils ir izteikti daudznacionāla pilsēta, un baltkrievi tajā ir viena no skaitliski lielākajām etniskajām grupām. "Daudzi daugavpilieši izmanto bezvīzu režīma iespējas, lai apmeklētu Baltkrieviju, kuras robeža ir tikai 35 kilometru attālumā. Daudzus pierobežā saista radniecības saites, piemiņas vietas u.c. Tāpēc mēram ir pienākums vietējā līmenī uzturēt attiecības ar Baltkrievijas konsulāta pārstāvjiem, kuri legāli darbojas Daugavpilī," skaidroja Urbanovičs.

"Latvija viennozīmīgi nosoda Lukašenko režīmu, taču arī šajā starpvalstu attiecību sliktākajā posmā ir vieta “tautas diplomātijai” – iespējai sarunāties ar saviem kaimiņiem.

Tāpēc kopā ar "Latvijas Baltkrievu savienības" un arī Ukraiņu biedrības "Mrija" pārstāvjiem pilsētas mērs piedalījās Baltkrievijas dienas pasākumā. Jo katram vietvaras pārstāvim ir pienakums būt tur, kur ir viņa ļaudis. Elksniņam tāds darbs – iestāties par daugavpiliešiem," tā partijas "Saskaņa" līderis.

Jau ziņots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) pieprasīs paskaidrojumus Elksniņam par dalību šajā pasākumā. Tikmēr Elksniņš medijiem skaidroja, ka viņš apmeklējot daudzus pasākumus.

"Es ar lielu prieku apmeklēju daudzus pasākumus, organizācijas, notikumus, lai pirmām kārtām rūpētos par mūsu iedzīvotāju interesēm," tā iepriekš televīzijai "ReTV" un portālam "Chayka" pauda Daugavpils domes priekšsēdētājs. Uz "ReTV" un "Chayka" uzdoto jautājumu, vai viņš neuzskata par nepareizu doties uz pasākumu, kuru rīko agresorvalsts un par ko Latvijas valdība un prezidents izteikušies nosodoši, Elksniņš atbildēja: "Neesmu dzirdējis, lasījis".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu