Aktuālais frontē Raķešu triecienā Časivjarā nogalināto skaits pieaudzis līdz 43 (10)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas karaspēka raķešu triecienā Doneckas apgabala Časivjarā nogalināto civiliedzīvotāju skaits pieaudzis līdz 43, otrdien paziņojusi Ukrainas Iekšlietu ministrija un Ukrainas Valsts ārkārtas dienesta galvenā pārvalde Doneckas apgabalā.

No raķešu apšaudē nopostītās piecstāvu dzīvojamās ēkas gruvešiem Časivjarā izvilkti 43 bojāgājušo, tai skaitā viena bērna - apmēram deviņus gadus veca zēna - līķi.

Izglābti līdz šim deviņi cilvēki.

Doneckas apgabala Časivjaras pilsēta, kas atrodas aptuveni 20 kilometrus no Kramatorskas, sestdienas vakarā tika apšaudīta ar raķetēm "Uragan", kas pilnībā sagrāva kāda piecstāvu dzīvojamā nama divas kāpņutelpas.

Līdz šim novāktas vairāk nekā 420 tonnas gruvešu, bet glābšanas darbi turpinās.

Kijivā kopš kara sākuma gājuši bojā vairāk nekā 110 cilvēku

Kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma Kijivā ir sagrauti vairāk nekā 20 nami un gājuši bojā vairāk nekā 110 cilvēku, televīzijā paziņoja Kijivas mērs Vitālijs Kličko.

"Kijivā sagrauti vairāk nekā 20 namu, gājuši bojā vairāk nekā 110 cilvēku, gājuši bojā bērni. Arī viņiem bija savi plāni, bet būvēt plānus tad, kad jebkurā brīdī raķete var atlidot uz tavu namu un iznīcināt ne tikai plānus, bet arī tavu dzīvi un tavu tuvinieku dzīvi, ir ļoti sarežģīti," sacīja mērs.

Kličko pauda uzskatu, ka šī kara iemesls ir Ukrainas vēlme kļūt par daļu no Eiropas saimes, būt Eiropas Savienībā (ES), kas kardināli neatbilst Krievijas prezidenta Vladimira Putina koordinātu sistēmai, jo Putins uzskata Ukrainu par Krievijas impērijas daļu.

"Mēs nevienam neuzbrūkam, mēs, ukraiņi, vienmēr esam bijuši mierīga nācija, mierīga valsts, un nekad nevienam neesam draudējuši. Bet tas, kas pašlaik notiek Krievijā - tas ir [ceļš] atpakaļ pagātnē septiņjūdžu soļiem, kur rietumu ziņas var izlasīt tikai ar VPN, kur internets ir ierobežots, kur par kādu neapmierinātu izteikumu var nokļūt aiz restēm uz dažām dienām vai varbūt uz dažiem gadiem. Viens pret vienu kā Padomju Savienībā," sacīja Kličko.

Kličko arī paziņoja, ka pēc Putina darbībām Ukrainā var redzēt, ka viņš nekaro par ukraiņiem, bet karo par teritorijām, nogalinot ukraiņus.

Kijivas pilsētas kara administrācija 3.jūnijā bija paziņojusi, ka kara 100 dienās Krievijas armija nogalinājusi 95 Ukrainas galvaspilsētas iedzīvotājus, no kuriem četri bija bērni.

Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 37 470 karavīrus

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz otrdienas rītam sasnieguši aptuveni 37 470 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī Krievija zaudējusi 1649 tankus, 3829 bruņutransportierus, 838 lielgabalus, 247 daudzstobru reaktīvos mīnmetējus, 109 zenītartilērijas iekārtas, 217 lidmašīnas, 188 helikopterus, 676 bezpilota lidaparātus, 155 spārnotās raķetes, 2699 automobiļus un autocisternas, 15 kuģus un ātrlaivas un 66 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Foto: Časivjara, Ukraina

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu