Studētgribētāji līdz šim vienlaikus pieteikušies vidēji piecām studiju programmām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Universitātes akadēmiskais centrs Torņakalnā
Latvijas Universitātes akadēmiskais centrs Torņakalnā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Noslēdzoties astotajai dokumentu iesniegšanas dienai, studētgribētāji Latvijā līdz šim vienlaikus pieteikušies vidēji piecām studiju programmām, liecina aģentūras LETA aprēķini, kas veikti, balstoties portālā "Latvija.lv" pieejamajos datos.

Līdz otrdienas vakaram saņemti 7029 reflektantu pieteikumi, no kuriem 4610 jeb 65,59% ir apstiprināti. Kopumā vienotajā uzņemšanas sistēmā saņemti un apstiprināti apmēram 22 000 pieteikumu dažādām studiju programmām, vienam reflektantam piesakoties un apstiprinot interesi par studijām vidēji piecās dažādās studiju programmās. Ņemot vērā, ka portālā "latvija.lv" atspoguļoti tikai apstiprinātie pieteikumi, visticamāk, kopējais pieteikumu skaits ir lielāks.

Nemainīgi pieprasītākā augstskola joprojām ir Latvijas Universitāte (LU), kur apstiprināti ir kopumā 10 107 pieteikumi dažādās prioritātēs. Kā pirmo prioritāti kādu no LU studiju programmām izraudzījušies un apstiprinājuši apmēram 2250 cilvēki. Lielākā interese ir par studijām LU programmā "Ārstniecība".

Studijām Rīgas Tehniskajā universitātē apstiprināti 7033 pieteikumi, no kuriem apmēram 1310 ir ar pirmo prioritāti. Lielākais pieprasījums ir pēc studiju vietām Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē.

Latvijas Lauksaimniecības universitātē apstiprināti 1933 pieteikumi, Daugavpils Universitātē - 631, Banku augstskolā - 399, Vidzemes Augstskolā - 305, Ventspils Augstskolā - 279, Liepājas Universitātē - 389, Rēzeknes Augstskolā - 300, Ekonomikas un kultūras augstskolā - 235, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā "RISEBA" - 181, bet Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā - 47 pieteikumi. Pieteikumu skaits ataino kopējo izvēļu skaitu, tajā ietverot vairākas viena cilvēka izvēles. Līdz ar to reflektantu skaits ir mazāks.

Studijām Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), kas nav ietverta vienotajā uzņemšanas sistēmā, saņemti pieteikumi 7700 studiju vietām, liecina informācija RSU mājaslapā. Vislielākā reflektantu interese izrādīta par medicīnas studijām - tām pieteikušies 1312 topošie studenti.

Elektroniskā pieteikšanās studijām un pieteikumu elektroniskā apstiprināšana portālā "www.latvija.lv" norisinās no 5.jūlija līdz 18.jūlijam. Savukārt elektronisko pieteikumu klātienē iespējams apstiprināt no 12.jūlija līdz 18.jūlijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu