XV Vislatvijas zirgu dienas pulcēs jātniekus un zirgu mīļotājus

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Inčukalnā, Nacionālajā sporta bāzē “Jauno jātnieku skola” 16. un 17. jūlijā no plkst. 9:00 norisināsies XV Vislatvijas Zirgu dienas, kas pulcē zirgu mīļotājus no visas Latvijas.

Vislatvijas Zirgu dienas ir svētki ne tikai profesionāliem jātniekiem, zirgu mīļotājiem, bet arī ģimenēm ar bērniem, kuru laikā ir iespēja iepazīties ar zirgu sportu Latvijā. Pasākuma laikā būs iespēja vērot sacensības konkūrā (šķēršļu pārvarēšanā), kuru dalībnieki pārsteigs ar dažādiem priekšnesumiem. Starplaikos lielus un mazus skatītājus priecēs “Zirgu skolas” zirgu paraugdemonstrējumi.

Pasākumu bagātinās adžiliti šovs, kas ir suņu sporta veids, tā noteikumos ir zināma līdzība ar konkūra noteikumiem. Bērniem būs iespēja vizināties apkārt dīķim ar ponijiem, fotografēties ar tiem, izzināt staļļa dzīvi, lēkāt piepūšamajās atrakcijās un piedalīties seju apgleznošanas meistarklasēs, kā arī citās radošās darbnīcās. Kā arī būs konkursi, loterijas, viktorīnas, kurās būs iespēja laimēt vērtīgas balvas no sadarbības partneriem. Darbosies kafejnīca, amatnieku izstrādājumu un gardumu tirdziņš.

Pirmajā dienā, sestdien, būs vērojamas sacensības konkūrā, kur jātnieki kopā ar zirgiem pārvarēs 80 līdz 110 cm augstus šķēršļus, un arī komandu sacensības, kas ir īpaši aizraujošas. Paralēli otrā laukumā notiks Latvijas vietējo apdraudēto zirgu šķirņu skate. Suņu mīļotājus priecēs adžiliti paraugdemonstrējumi – suņu sacensības, kurās jāveic noteikts maršruts līdzīgi kā zirgiem, pārvarot dažādus šķēršļus. Kā arī būs iespējams vērot poniju un mazāko jātnieku sacensības, kuri tikai sāk savas sacensību gaitas. Skatītājus priecēs dažādi konkursi un stafetes, kā arī Decathlon aktivitātes visas dienas garumā. Vakara kulminācijā būs ballīte ar DJ Dejas Karali - īstajā vārdā viņš ir Rihards Snikus, Latvijas paraolimpietis, kas Tokijas olimpiskajās spēlēs ieguva divas sudraba medaļas.

Svētdien būs vērojamas konkūra sacensības bērniem, junioriem un amatieriem, kas pārvarēs 65 līdz 120 cm augstus šķēršļus, kā arī “Zirgu skolas” paraugdemonstrējumi, kas ir vizuāli audiāls priekšnesums par zirgu dabu un apmācības principiem. Tam sekos pajūgu braukšanas paraugdemonstrējumi – trīs līdz četras pajūgu braucēju komandas piedalīsies manēžas braukšanas, maratona un konusu braukšanas disciplīnās, kuras komentēs tiesneši. Kā arī skatītāju gaidītais maršruts – jātnieki maskās, jātnieki būs ģērbušies košos tērpos un sacentīsies par ātrākā maršruta veikšanu un džokera pārvarēšanu. Savukārt skatītājiem būs stafete ar koka zirdziņiem. Bērnus priecēs vizināšanās ar ponijiem, seju apgleznošanas meistarklases un piepūšamās atrakcijas bērniem.

Senioriem un bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas!

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā, kā arī pasākuma norises vietā.

XII Vislatvijas Zirgu dienas organizē “Jauno jātnieku skola”. “Jauno jātnieku skola” kopš 2007. gada ir viens no modernākajiem sporta kompleksiem Baltijā, ar diviem augstas kvalitātes āra laukumiem, Latvijā lielāko jāšanas manēžu un plašiem, mūsdienīgiem staļļiem. No 2019. gada komplekss ir ieguvis Nacionālās sporta bāzes statusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu