Igaunijas neplāno plašus ierobežojumus nākamajā Covid-19 vilnī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Igaunija, Covid-19.
Igaunija, Covid-19. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Igaunijas jaunās valdības koalīcijas līgumā pausta apņēmība nākamajā Covid-19 izplatības vilnī ieviest tikai nelielus ierobežojumus un nepārtraukt publisko pakalpojumu sniegšanu.

Premjerministra amata kandidāte Kaja Kallasa piektdien Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR sacīja, ka tāda apņēmība balstīta cerībā, ka vīrusa bīstamība būs mazāka nekā iepriekšējos viļņos, turklāt pastāv bažas, vai sabiedrība vēlreiz pieņems stingrus ierobežojumus.

Kallasa teica, ka valdība vēlas saglabāt sabiedrisko dzīvi pēc iespējas atvērtu. Viņa arī pauda pārliecību, ka stingriem ierobežojumiem sabiedrībā būtu pretestība.

"Koronavīrusa ierobežojumi sabiedrībā ir atstājuši ļoti nopietnas pēdas cilvēku garīgajā veselībā un radījuši vilšanos. Baidos, ka plašu ierobežojumu ieviešanu sabiedrība nepieņems tā, lai noteikumi patiešām tiktu ievēroti," klāstīja Reformu partijas līdere.

Tomēr viņa arī uzsvēra, ka vienīgais veids, kā ierobežot vīrusa izplatību, ir cilvēku pašu mērenāka uzvedība.

Koalīcijas trīs partijas - Reformu partija, "Tēvzeme" un Sociāldemokrātiskā partija - nav vienojušās, vai atjaunot Covid-19 vakcinācijas sertifikātu prasības.

"Patiesībā mēs nezinām, cik grūta būs situācija. Pašlaik ir cerība, ka jaunais vilnis nebūs tik bargs kā iepriekšējie. Ir cerības, ka nebūs nepieciešamības ieviest papildu ierobežojumus," teica Igaunijas premjera amata kandidāte.

Viņa paskaidroja, ka cerības par mazāku Covid-19 ietekmi vairo vakcinācija, medikamenti un dabiskā imunitāte, kas iegūta pēc izslimošanas.

"Diemžēl, inficēšanās ar koronavīrusu gadījumu skaits atkal pieaug, tāpat pieaug arī slimnīcās esošo skaits. Tādēļ mūsu visu interesēs ir saglabāt, lai sabiedrībā viss pēc iespējas vairāk darbojas," sacīja Kallasa.

Jau vēstīts, ka Igaunijā aizvadītajā nedēļā līdz pirmdienas rītam inficēšanās ar koronavīrusu atklāta vēl 1166 cilvēkiem.

Igaunijas Veselības departamenta aprēķinātais 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pieaudzis līdz 189,32.

Kopš pandēmijas sākuma Igaunijā atklāti 585 143 inficēšanās gadījumi, bet ar Covid-19 miruši 2608 cilvēki.

Kallasa piektdien saņēma mandātu no Igaunijas parlamenta veidot jaunu valdību. Gaidāms, ka jaunās valdības ministri zvērestu dos pirmdien.

Nesaskaņu dēļ jūnijā izjuka Kallasas iepriekšējā valdības koalīcija, ko veidoja Reformu partija un Centra partija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu