Divi vīrieši apsūdzēti par cigarešu tirdzniecību Beberbeķu kapos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Prokuratūra nosūtījusi tiesai krimināllietu pret diviem vīriešiem par cigarešu nelikumīgu realizēšanu lielā apmērā Beberbeķu kapos.

Lietā vienam vīrietim apsūdzība uzrādīta par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un realizēšanu lielā apmērā, bet otram vīrietim - par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un uzglabāšanu lielā apmērā, informēja prokuratūra.

Saskaņā ar apsūdzību viens no vīriešiem ieguva 650 000 cigaretes bez Latvijas akcīzes nodokļa markām, kuras pārvietoja sev piederošajā automašīnā. Otrs vīrietis ar starpnieku palīdzību vienojās par 80 000 cigarešu iegādi no iepriekš minētās personas. Cigarešu nodošana un apmaksa par saņemto preci tika īstenota Beberbeķu kapu teritorijā, Babītes pagastā.

Pēc nelikumīgā darījuma cigarešu realizēšanā apsūdzētais vīrietis ar atlikušajām 570 000 cigaretēm devās tālāk pa Liepājas šoseju, kur viņu aizturēja policija.

Savukārt otrs vīrietis, kurš iegādājās cigaretes, ar savu automašīnu brauca ārā no kapiem, taču arī viņu aizturēja policija. Likumsargiem viņš arī atklāja, ka uzglabā vēl dažas kastes cigarešu, un norādīja adresi.

Apsūdzētie ar veiktajām nelikumīgajām darbībām radīja valstij mantisko kaitējumu 90 068 eiro apmērā, aplēsuši izmeklētāji

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas rajona tiesai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu