Nopietns pierādījums ūdens eksistencei uz Marsa - makšķerauklas murskulis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NASA/JPL-Caltech

Lūk, beidzot kārtīgi pierādījumi par dzīvības eksistenci uz Marsa. NASA pašgājējs “Perseverance” uzdūries objektam, kas atgādina vadu murskuli, spageti vai makšķerauklu. Kas tas īsti ir, un vai to tur atstājuši marsieši?

Jokus pie malas. Visticamāk, tā ir kārtējā pašgājēja izpletņa daļa, kas tur nonākusi pēc tam, kad zonde 2021. gada februārī veiksmīgi nolaidās uz Sarkanās planētas.

Galvenais attēls uzņemts ar vienu no zondes priekšējām kamerām. Iztēli raisošais objekts atrodas attēla apakšā un, salīdzinot ar pašgājēja riteni, ir redzams, ka tas ir ļoti sīks.

Foto: NASA/JPL-Caltech

Zondes robota rokas urbis skar akmeni, no kura, visticamāk, zonde nupat bija ieguvusi paraugu. Darba procesā Marsa vēji būs atpūtuši šo, iespējams, izpletņa drisku. Dažas dienas pēc šī attēla bija redzams, ka dīvainā “makšķeraukla” ir pazudusi.

Zonde kopš nolaišanās brīža ir atradusi vairākus objektus, kas palīdzēja tai veiksmīgi skart Marsa virsmu. Atrasts tika arī pats izpletnis un citas detaļas.

Ja tevi satrauc mūsu atstātie atkritumi uz Marsa, tad ņem vērā, ka pēc simtiem gadu Marsa apguvēji tos patīkami satraukti raks ārā no Marsa smilts un izstādīs muzejos. Gluži kā mēs to darām ar fosilijām un citiem vēstures artefaktiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu