Notiks Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības streiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) izsludinātajā veselības nozares brīdinājuma streikā piedalīsies 106 dalībnieki, pavēstīja arodbiedrības priekšsēdētāja vietniece Līga Bāriņa.

Pēc viņas paustā, šie 106 ārstniecības speciālisti ir tie, kas uzrakstījuši pieteikumu par to, ka streika dienā, 27.jūlijā, nestrādās. Papildu streikotāji vairs netiks pieņemti, jo visa informācija likuma noteiktajā kārtībā jau nosūtīta Valsts Darba inspekcijai, Veselības ministrijai (VM) un Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sekretāram, informēja Bāriņa.

Savukārt to cilvēku skaits, kas piedalīsies protesta akcijā pie VM, ir sasniedzis 400, un LVSADA vēl turpina saņemt pieteikumus no tiem, kas vēlētos piedalīties.

Starp tiem, kas vēlas piedalīties pasākumā, ir gan ārsti, gan māsas, māsu palīgi, atbalsta personas, veļas mājas pārziņi, sanitāri un citi ārstniecības profesiju pārstāvji.

"Būtu gribējies, lai cilvēku skaits uz brīdinājuma streiku būtu lielāks, bet arī šis skaitlis, manuprāt, ir labs. Protesta akcijā pie VM gan varētu piepildīties tas dalībnieku skaits, kādu bijām prognozējuši. Diez vai vairāk par 1000 dalībnieku būs. Šobrīd arī ir atvaļinājumu laiks, dažādi blakus faktori, kas nedaudz ietekmē situāciju, un mēs arī līdz šim vasarā neesam rīkojuši šādus pasākumus," pauda Bāriņa.

TVNET jau rakstīja, ka LVSADA ar VM jau ilgstoši norisinās kolektīva interešu strīda sarunas par mediķu atalgojumu, un par to esot informēts arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Paredzēts, ka LVSADA rīkotajā protesta akcijā pie VM varētu piedalīties līdz 1000 dalībnieku, aģentūru LETA informēja arodbiedrības priekšsēdētāja vietniece Līga Bāriņa.

Protesta akcijas mērķis ir aizstāvēt veselības aprūpes nozares darbinieku ekonomiskās un profesionālās intereses, savukārt akcijas sauklis ir "Par dzīvību - tavu un manu!".

Pieteikums iesniegts, pamatojoties uz LVSADA padomes 21.jūnija lēmumu rīkot veselības nozares brīdinājuma streiku un protesta akciju pie VM 2022.gada 27.jūlijā, jo kopš pērnā gada 30.augusta, nav izdevies panākt vienošanos ar VM par kolektīva interešu strīda prasību izpildi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu