ASV kongresmenis Smits: Ukraina var saņemt 25-30 HIMARS un to analogus (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Raķešu sistēma HIMARS
Raķešu sistēma HIMARS Foto: Giuseppe Cacace

ASV un to sabiedrotie varētu piegādāt Ukrainai 25 līdz 30 zalvju sistēmas HIMARS un to analogus, intervijā "Radio Brīvība/Radio Brīvā Eiropa" sacīja ASV Pārstāvju palātas bruņoto spēku komitejas priekšsēdētājs Adams Smits.

Viņš kopā ar vairākiem citiem kongresmeņiem apmeklēja Kijivu un sestdien tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks apstiprināja, ka sarunas bijušas par bruņojuma piegādēm, arī zalvju sistēmām.

"Mēs esam gatavi dot Ukrainai tik daudz HIMARS iekārtu, cik varam," uzsvēra Smits.

Viņš norādīja, ka 50 šādu iekāru piegāde diez vai ir iespējama, bet 25-30 skaits ir visai reāls.

Runa ir par amerikāņu iekārtām, kā arī analoģiskām MLRS sistēmām no Lielbritānijas un citām NATO valstīm.

Iepriekš Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs sacīja, ka Ukrainai aizsardzībai nepieciešamas 50 šādas iekārtas, bet uzbrukumam - 100.

Pašlaik ASV Ukrainai piegādājušas 12 HIMARS sistēmas, bet solījušas piegādāt vēl četras. Piegādātas arī vairākas MLRS sistēmas.

Izmantojot HIMARS iekārtas, pēdējo nedēļu laikā Ukrainas spēki veikuši vairākus triecienus Krievijas spēku aizmugurē. Atbilstoši ASV aplēsēm Ukraina iznīcinājusi vairāk nekā 100 augstvērtīgu Krievijas mērķu.

Krievijas teritorijā triecieni nav veikti.

Pentagons arī norādījis, ka Ukrainai tiek nodrošināta HIMARS munīcija ar darbības rādiusu līdz 80 kilometriem, nevis raķetes, kas var sasniegt mērķus 300 kilometru attālumā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu