"Latvijas pasts" izdos pastmarku par godu Latvijas un ASV diplomātisko attiecību simtgadei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Latvijas pasts" izdos pastmarku par godu Latvijas un ASV diplomātisko attiecību simtgadei
"Latvijas pasts" izdos pastmarku par godu Latvijas un ASV diplomātisko attiecību simtgadei Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot Latvijas un ASV) diplomātisko attiecību 100.gadadienu, VAS "Latvijas pasts"  28.jūlijā izdos pastmarku un aploksni, informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Jaunā pastmarka tiks izdota 50 000 eksemplāru tirāžā. Tās nominālvērtība ir 1,98 eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramiem uz valstīm, kas atrodas 15.grupā.

Līdz ar pastmarku tiks izdota arī speciāla aploksne 800 eksemplāru tirāžā.

Aploksne par godu Latvijas un ASV diplomātisko attiecību simtgadei
Aploksne par godu Latvijas un ASV diplomātisko attiecību simtgadei Foto: Publicitātes foto

Filatēlijas izdevumu dizaina autors ir Igaunijas mākslinieks Indreks Ilvess, kurš ilgus gadus darbojies arī pastmarku dizaina jomā un ir vairāku Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pastmarku kopizdevumu autors, kā arī jau iepriekš veidojis dizainu atsevišķām "Latvijas pasta" izdotajām pastmarkām.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3200 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu