Ceturtdien novērsti kiberuzbrukumi KNAB; resursu pieejamība ir atjaunota

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
KNAB. Ilustratīvs attēls
KNAB. Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Pēc pirmdienas, 25. jūlija, vakarā piedzīvotā kiberuzbrukuma atjaunota skarto resursu darbība, ceturtdien portālu TVNET informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji.

Jau vēstīts, ka otrdien, 26. jūlijā, bija traucētas KNAB politisko partiju finanšu datubāzes, tostarp partiju dokumentu iesniegšanai paredzētās Elektronisko datu ievades sistēmas, un iestādes mobilās lietotnes “Ziņo KNAB” pieejamība. Birojā apgalvoja, ka informācijas resursos esošie dati ir drošībā.

Ceturtdien resursu pieejamība ir atjaunota.

KNAB pārstāvji ceturtdien skaidroja, ka pret atsevišķiem iestādes resursiem tika īstenots piekļuves atteices jeb DDoS uzbrukums, kura laikā tika raidīts liels daudzums viltus pieprasījumu no ārvalstīs reģistrētām IP adresēm.

Informācijas resursos esošie dati ir neskarti.

KNAB pateicas Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijai "Cert.lv" par sniegto atbalstu kiberuzbrukuma atvairīšanā.

"Cert.lv" pārstāve Līga Besere iepriekš sacīja, ka uzbrukumi KNAB saistāmi ar Krievijas agresīvo politiku atbalstošu grupējumu aktivitātēm.

Piekļuves atteices jeb DDoS uzbrukumu mērķis ir padarīt izvēlētos resursus nepieejamus. To uzbrucēji cenšas panākt, sūtot serverim lielu daudzumu viltus pieprasījumu, un šāda uzbrukuma veikšanai nepieciešams gana liels resursu apjoms, tādēļ uzbrucēji nevēršas pret vairākiem mērķiem vienlaicīgi, sacīja Besere.

Vienlaikus viņa norādīja, ka "Cert.lv" sniedz rekomendācijas KNAB aizsardzības mehānismu pilnveidošanai un atbalstu uzbrukumu ietekmes mazināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu