Kiberuzbrukumi otrdien skāruši KNAB (1)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
KNAB. Ilustratīvs attēls
KNAB. Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Otrdien, 26. jūlijā, kiberuzbrukumi skāruši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), kā rezultātā ir traucēta atsevišķu KNAB publiski pieejamo resursu darbība.

Birojā apgalvo, ka informācijas resursos esošie dati ir drošībā.

KNAB norāda, ka pret atsevišķiem iestādes resursiem kopš 25.jūlija vakara vērsts izkliedēts uzbrukums, kas apgrūtina šo resursu publisko pieejamību.

KNAB sadarbībā ar Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju "Cert.lv" patlaban veic nepieciešamās darbības, lai atjaunotu resursu pieejamību.

"Cert.lv" pārstāve Līga Besere sacīja, ka uzbrukumi KNAB saistāmi ar Krievijas agresīvo politiku atbalstošu grupējumu aktivitātēm.

Piekļuves atteices jeb DDoS uzbrukumu mērķis ir padarīt izvēlētos resursus nepieejamus. To uzbrucēji cenšas panākt, sūtot serverim lielu daudzumu viltus pieprasījumu, un šāda uzbrukuma veikšanai nepieciešams gana liels resursu apjoms, tādēļ uzbrucēji nevēršas pret vairākiem mērķiem vienlaicīgi, sacīja Besere.

Vienlaikus viņa norādīja, ka "Cert.lv" sniedz rekomendācijas KNAB aizsardzības mehānismu pilnveidošanai, un sniedz atbalstu uzbrukumu ietekmes mazināšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu