Iemesls degvielas cenu kritumam? Naftas cenas pieredz visai strauju kritumu (7)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Otrdien naftas cenas pieredzējušas visai strauju kritumu, jo pastāv nopietnas bažas par plašu recesiju. Naftas cenas otrdien kritās par 4%, un negatīvas cenu tendences turpinās arī trešdienas rītā, “Brent” markas jēlnaftai zaudējot vēl vienu procentu. Pašlaik “Brent” jēlnaftas cena maksā 99,1 dolāru par barelu, bet amerikāņu WTI markas jēlnafta maksā 93,2 dolārus.

“Reuters” vēsta, ka naftas cenu ietekmē kārtējie paziņojumi par to, ka ražošanas indeksa rādītāji ir kļuvuši sliktāki, jo ievērojami samazinājies pasūtījumu skaits. Šis faktors ir viens no tiem, kas liecina par ekonomikas atdzišanu.

Naftas tirgotāji īpaši ir noraizējušies par Ķīnu, kuras ekonomika ievērojami buksē, ņemot vērā valsts drakonisko politiku koronavīrusa apkarošanai.

Vēl viens iemesls varētu būt tas, ka tirgotāji ieņem nogaidošu pozīciju – naftas ieguves organizācijas OPEC valstu vadītāji šonedēļ tiekas, lai apspriestu tālāko rīcības plānu.

“Reuters” norāda, ka tikšanās laikā Saūda Arābija centīsies pārliecināt OPEC un sabiedroto valstu pārstāvjus par nepieciešamību palielināt naftas ieguves apjomus, tomēr pašlaik gala lēmums vēl nav pieņemts.

Arī Eiropas Savienībā ar interesi gaida šīs ziņas, jo gada beigās spēkā stāsies ierobežojumi, kas paredz atteikšanos no Krievijas naftas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu