Krievija piespriež 380 miljonu dolāru naudassodu tehnoloģiju uzņēmumam "Google" (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Charles Platiau

Krievija jūlijā Amerikas Savienoto Valstu tīmekļa lieluzņēmumam "Google" ir piespriedusi divus milzīgus naudassodus 383 miljonu dolāru apmērā, vēsta medijs "Insider". 

Krievijas varas iestādes sodīja "Google" ar naudassodu 2 miljardu rubļu (33 miljonu dolāru) apmērā un apsūdzēja tehnoloģiju gigantu konkurences likumu pārkāpšanā, izmantojot video koplietošanas tiešsaistes sociālā tīkla tīmekļa vietni "YouTube".

Tas notika vien nedēļu pēc tam , kad Krievija piesprieda uzņēmumam 21,1 miljarda rubļu (350 miljonu ASV dolāru) naudassodu par publicētā satura neizņemšanu, kas, pēc mediju regulatora "Roskomnadzor" paustā, satur "viltus ziņas" par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Krievija turpina pastiprināt spiedienu uz "Google", kas ir viens no retajiem ASV lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, kas joprojām sniedz pakalpojumus Krievijā pēc tās iebrukuma Ukrainā 24. februārī. Martā gan kompānija pārtrauca reklāmu pārdošanu reģionā un bloķēja Krievijas multivides lietotnes "Google" Eiropas lietotņu veikalā.

"Google" Krievijā maijā iesniedza bankrota pieteikumu pēc tam, kad vietējās varas iestādes pārņēma kontroli pār uzņēmuma bankas kontu.

Krievijas tiesa arī jūnijā piesprieda uzņēmumam naudas sodu 15 miljonu rubļu (249 000 ASV dolāru) apmērā, apsūdzot to Krievijas likuma pārkāpšanā, kas liek tehnoloģiju uzņēmumiem lokalizēt lietotāju datus.

"Mēs izpētīsim oficiālā lēmuma tekstu, lai lemtu par tālāko rīcību," pavēstīja uzņēmuma pārstāvis, atsaucoties uz pēdējo naudas sodu.

Daudzus lielus Amerikas Savienoto Valstu tehnoloģiju uzņēmumus ir vai nu bloķējusi Krievijas valdība, vai arī paši uzņēmumi ir nolēmuši ierobežot savu darbību un sniegtos pakalpojumus Krievijā, reaģējot uz iebrukumu Ukrainā.

Krievija ir bloķējusi sociālo mediju vietnes, tostarp "Facebook", "Instagram" un "Twitter".

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu