Baltkrievi ir gatavi sabotēt karu Ukrainā, uzsver Cihanouska (8)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Baltkrievi īstenos spēcīgu pretošanos, ja Minska pilnībā ievilks Baltkrieviju karā, ko Krievija uzsākusi pret Ukrainu, pirmdien paziņojusi Baltkrievijas demokrātiskās kustības līdere Svjatlana Cihanouska.

"Mūsu partizānu kustība to sabotēs. Pavēles netiks īstenotas. Mūsu baltkrievu karavīri padosies," intervijā ziņu aģentūrai DPA norādījusi Cihanouska.

Šomēnes aprit divi gadi kopš Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, kurās par uzvarētāju kārtējo reizi tika pasludināts Aleksandrs Lukašenko. Vēlēšanām sekoja masu protesti, ko varasiestādes nežēlīgi apspieda, un līdz ziemai tie pamazām apsīka.

Protestu laikā tika aizturēti vairāki desmiti tūkstoši cilvēku. Simtiem demonstrantu tika ievainoti, bet vairāki arī nogalināti.

Lukašenko ir stipri atkarīgs no Kremļa atbalsta un ļāvis izmantot Maskavai Baltkrievijas teritoriju kā placdarmu uzbrukumam Ukrainai, lai gan oficiāli Baltkrievija nav iesaistījusies šajā karā.

Cihanouska pauda viedokli, ka arī 2020.gadā vēlēšanu laikā Maskava, visticamāk, paļāvās, ka Baltkrievija kalpos tai par placdarmu uzbrukumam Ukrainai.

Eiropas Savienība un ASV neatzīst Lukašenko par Baltkrievijas leģitīmo prezidentu, un Rietumi ir piemērojuši Minskai sankcijas.

"Lukašenko ir kolaboracionists. Viņš ievilka Baltkrieviju šajā karā un, lai Krievija paturētu viņu pie varas, viņš tagad dara visu, kas no viņa tiek prasīts," intervijā DPA atzinusi Cihanouska.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu