Bezdarba līmenis Latvijā jūlija beigās pieaudzis līdz 6%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: MR.SUWAT RITTIRON/Shutterstock

Latvijā šogad jūlija beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā jūnija beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Jūlija beigās NVA bija reģistrēti 52 766 bezdarbnieki, kas ir par 509 cilvēkiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 52 257 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis jūlija beigās joprojām bija Rīgas reģionā - 4,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 12,9%, kas ir kritums par 0,2 procentpunktiem salīdzinājumā ar jūnija beigām.

Jūlijā reģistrētā bezdarba līmenis par 0,1 procentpunktu līdz 5,6% palielinājies Zemgalē, Kurzemē tas palicis nemainīgs, veidojot 6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Savukārt Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis jūlijā sarucis par 0,2 procentpunktiem un mēneša beigās bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Jau ziņots, ka 2021.gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet šogad jūnija beigās - 5,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu