"Amnesty International" ziņojuma dēļ no amata aiziet organizācijas Zviedrijas nodaļas līdzdibinātājs (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Stokholma. Ilustratīvs foto.
Stokholma. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Saistībā ar starptautiskās cilvēktiesību organizācijas "Amnesty International" skandalozo ziņojumu par Ukrainu no organizācijas aizgājis tās Zviedrijas nodaļas līdzdibinātājs Pērs Vestbergs, vēsta Zviedrijas laikraksti "Svenska Dagbladet" un "Expressen".

"Esmu bijis ["Amnesty International"] dalībnieks vairāk nekā 60 gadu. "Amnesty" paziņojumu saistībā ar karu Ukrainā dēļ ar smagu sirdi es beidzu šo ilgo un auglīgo sadarbību," paziņojis Vestbergs.

88 gadus vecais Vestbergs ir rakstnieks, dzejnieks, kritiķis un žurnālists. No 1976. līdz 1982.gadam viņš bija laikraksta "Dagens Nyheter" galvenais redaktors, bet no 1979. līdz 1986.gadam - starptautiskās literātu organizācijas "PEN International" prezidents. Kopš 1998.gada Vestbergs ir Nobela prēmijas literatūrā komitejas loceklis, bijis šis komitejas priekšsēdētājs.

"Amnesty International" 4.augustā publiskotajā ziņojumā sacīts, ka Ukrainas karavīri, cenšoties atvairīt Krievijas iebrukumu, pakļauj briesmām mierīgos iedzīvotājus, izveidojot bāzes un izvietojot ieročus dzīvojamo namu rajonos, arī skolās un slimnīcās. Ziņojumā nekas nebija teikts par okupantu noziegumiem.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka "Amnesty International" pārliek atbildību no agresora Krievijas uz upuri Ukrainu.

5.augustā atkāpās no amata "Amnesty International" Ukrainas biroja vadītāja Oksana Pokaļčuka.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu