Latvija vairs nepiedalīsies Centrālās un Austrumeiropas valstu sadarbības ietvarā ar Ķīnu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ķīnas prezidents
Ķīnas prezidents Foto: POOL

Izvērtējot Latvijas pašreizējās ārpolitikas un tirdzniecības politikas prioritātes, Latvija ir izlēmusi turpmāk vairs nepiedalīties Centrālās un Austrumeiropas valstu sadarbības ietvarā ar Ķīnu, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM norāda, ka "Latvija turpinās pragmatiski un konstruktīvi veidot attiecības ar Ķīnu" un turpmāko sadarbību stiprināt divpusēji un Eiropas Savienības-Ķīnas sadarbības ietvaros.

Latvija attiecības ar Ķīnu veidošot, "balstoties uz abpusējas izdevības principu, starptautiskajām un cilvēktiesībām, kā arī starptautiskos noteikumos balstīto kārtību".

Arī Igaunija izstājas no Centrālās un Austrumeiropas valstu sadarbības formāta ar Ķīnu

Arī Igaunija nolēmusi vairs nepiedalīties Centrālās un Austrumeiropas valstu sadarbības ietvarā ar Ķīnu, ceturtdien paziņoja Igaunijas Ārlietu ministrijā.

Ministrijā uzsvēra, ka Igaunija turpinās konstruktīvas un pragmatiskas attiecības ar Ķīnu, arī Eiropas Savienības un Ķīnas sadarbības formātos, balstoties uz starptautiskajām normām un tādām vērtībām kā cilvēktiesības.

Igaunija Centrālās un Austrumeiropas valstu sadarbības ietvarā ar Ķīnu piedalījās kopš 2012.gada. Pēc 2021.gada februārī notikušā samita Igaunija nav piedalījusies sadarbības formāta pasākumos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu