Norvēģijā bēdīgs gals piemeklējis soctīklos slaveno valzirgu

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram

Neatlaidīgās cilvēku uzmanības dēļ un bailēs, ka dzīvnieks varētu kļūt bīstams cilvēkiem, nācies iemidzināt Oslo fjordā mītošo valzirgu mātīti Freiju, vēsta raidorganizācija BBC. Viņa kļuva populāra sociālajos tīklos, jo, gribot pagozēties saulītē, laiku pa laikam nogremdēja kādu laivu.

Diemžēl daudzi cilvēki, kuri bija devušies apskatīt Freiju savām acīm, ignorēja brīdinājumus, ka nevajadzētu tuvoties 600 kilogramus smagajam dzīvniekam. Reiz pat policijai nācās uz laiku nožogot pludmales zonu, jo Freija dzinās pakaļ kādai sievietei.

Norvēģijas Zvejsaimniecības ministrija nesen publicēja fotogrāfiju, kurā bija redzams, ka kupls cilvēku pulciņš - tai skaitā arī bērni - stāv rokas stiepiena attālumā no valzirga.

Svētdien Norvēģijas amatpersona Franks Bake-Jensens paziņoja, ka lēmums likvidēt dzīvnieku esot pieņemts, bažījoties par sabiedrības drošību.

"Pagājušajā nedēļā veiktie novērojumi liecina, ka sabiedrība neņem vērā ieteikumus neiet tuvumā valzirgam. Šī iemesla dēļ [Norvēģijas Zvejsaimniecības] direktorāts ir secinājis, ka pastāv augsta iespējamība, ka potenciāli varētu tikt nodarīts kaitējums cilvēkiem un ka nav iespējams nodrošināt dzīvnieka labklājību," teikts Bakes-Jensena paziņojumā.

Viņš norādīja, ka esot apsvērtas arī citas iespējas, piemēram, pārvietot Freiju no Oslo fjorda uz kādu nomaļāku vietu, taču šāda iespēja esot tikusi atmesta, jo neesot bijis pārliecības, ka būs iespējams nodrošināt valzirgam piemērotus apstākļus.

Freija Norvēģijas galvaspilsētā pirmoreiz tika manīta jūlija vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu